Trage Tocht Heerde

Heerderbeken en landgoed Vosbergen

Trage Tocht Heerde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Heerde

 • Startadres:

  bushalte Brinklaan, Heerde
  Brinklaan
  Heerde

 • Coördinaten:

  52°23’22” N   6°2’15” E

Deze wandeling rondom en dwars door Heerde staat in het teken van de sprengenbeken die alom tegenwoordig zijn. Ze lopen van de rand van de Veluwe in de richting van het Apeldoorns Kanaal. Ooit speelde het dorp Heerde met elf papiermolens een belangrijke rol in de Oost-Veluwse papierindustrie. We lopen Heerde uit over een fietspad dat op het tracé van een oude spoorlijn ligt. We komen na het passeren van de snelweg bij de rand van de Veluwe en we lopen langs diverse sprengenbeken en sprengkoppen. Zowel de Horsthoekerbeken als de Heerderbeken bestaan eigenlijk uit ingewikkeld complexen van verschillende vertakte sprengenbeken. De route vervolgt langs de rand van het Heerderstrand, een grote recreatieplas. In de bebouwde kom van Heerde lopen we opnieuw langs beken naar het al even waterrijke en prachtige landgoed Vosbergen met z'n mooie kasteel uit de 16e eeuw. We wanen ons terug in lang vervlogen tijden. Op het laatste deel van de route wandelen we door de bebouwde kom en de winkelstraat.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route

Yolanda, 29-10-2017

Een paar dagen geleden deze tocht gelopen. Wat een prachtige route langs de sprengen. De grond was bedekt met een dikke laag prachtig gekleurde bladeren. Mooi ook langs het meer gelopen. De grond was totaal omgewoeld door de wilde zwijnen, die hier een plaag aan t worden. Op het laatst door de gezellige winkelstraat van Heerde. Tip: die deze tocht niet op zondag want dan is alles dicht! Geen kop koffie te krijgen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Rustpunt Thomas a Kempis meditatiehof

Zwarteweg 10

8181 PD Heerde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info