Trage Tocht Heeten

Overijssels Kanaal, Spekhoek en Zonnenbergen

Trage Tocht Heeten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Heeten

 • Startadres:

  Dorpsplein 2, Heeten
  Dorpsplein 2
  8111 AN Heeten

 • Coördinaten:

  52°19’58” N   6°16’47” E

We maken een mooie wandeling aan de zuidkant van het Sallandse dorp Heeten. De tocht gaat voor een groot deel over nieuwe halfverharde wandelpaden die hier de laatste jaren op initiatief van de ‘Stichting Wandel & Fietspaden Heeten en omstreken’ zijn aangelegd. Rondom het dorp is een voorbeeldig netwerk van paden ontstaan. We verlaten Heeten over een pad tussen de weilanden. De route loopt een stuk langs het rustige, verstilde Overijssels Kanaal met z’n mooie bruggen. De Zonnenbergerbrug is een voormalige trambrug (bouwjaar 1904) uit Helmond. Het is de smalste en eenvoudigste ophaalbrug over het kanaal tussen Deventer en Raalte. Dan maken we een fraai ommetje rond landgoed Zonnenbergen. Dit landgoed is een gevarieerd gebied met bossen, weilanden, houtwallen en bomenlanen. Op het tweede deel van de tocht wandelen we door het meer open boerenland van de buurtschap Spekhoek richting restaurant Reimink. Via het Slonninkspad en het Doorninckspad keren we terug naar Heeten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heeten 11 km

Wim van Wijk, 27-08-2017

aardige tocht, 2e deel vanaf 3 mooiste deel. goed beschreven behalve bij punt 1: Alingcamp. 'waar de klinkerweg met een bocht naar links buigt..' .Dat moet dan wel de tweede bocht zijn !!

Leuk!

Marjolein, 28-04-2014

Leuke route weer van Rob, met het Overijssels kanaal en aardige bosjes. Als altijd duidelijk beschreven.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Bosgoed

Dorpsstraat 17

8111 AA Heeten

Café-restaurant De Molenhoek

Dorpsplein 11

8111 AN Heeten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info