Trage Tocht Heino

Veldhoek, Heideblok, Raalterwoold en Landgoed 't Reelaer

Trage Tocht Heino
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Heino

 • Startadres:

  rand Heino
  Vlaminckhorstweg 38-40
  8141 GH Heino

 • Coördinaten:

  52°26’10” N   6°14’33” E

We wandelen tussen Heino en Lemelerveld op de rand van bos en boerenland. De eerste kilometers lopen we over rustige en kronkelende klinkerweggetjes omzoomd door eikenbomen in het Sallandse boerenland. De onverharde Eikenlaan neemt het over en dat voelt weldadig aan. We komen in een langgerekt bosgebied dat ook wel bekend staat als het Heideblok. Hier was vroeger een uitgestrekt heideveld. Door overbeweiding ontstonden zandverstuivingen. Deze vormden voor omringende akkers een ernstige bedreiging. Daarom zijn er dennenbossen aangeplant. We slingeren door en rond het bosgebied. Eenmaal uit het bos komen we langs de bloemrijke hooilanden van het Raalterwoold. Het gebied is bijzonder dankzij overgangen tussen natte en droge en voedselrijke en voedselarme delen. In het gebied broedt de wulp. Het laatste deel van de route wandelen we over het fraaie landgoed 't Reelaer. De eerste keer dat de naam 't Reelaer in de archieven opduikt, is in het jaar 1430. In de eeuwen die daarna volgen, verbindt een tiental adellijke families zijn naam aan 't Reelaer. Sinds 1911 is 't Reelaer in handen van de familie van Welderen. De adel blijft verbonden met 't Reelaer: de huidige bewoner heeft, net zoals zijn vader en grootvader, de titel Baron Rengers.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Uiteindelijk prachtig

Jan Henk van der Jan Henk van der Kolk, 22-09-2019

Het eerste deel kon ons minder bekoren. Zowel de ondergrond als het uitzicht op vooral veestallen. Maar hoe langer de tocht duurde, hoe mooier en afwisselender de wandeling werd. Geen enkele moeite gehad met de omschrijvingen!

TT Heino

Rob Wolfs, 21-02-2019

Deze route is op diverse onderdelen aangepast en verbeterd. Nu weer actueel met nieuwe beschrijving en nieuwe kaartjes. Met dank aan Gerrit Kok!

Routebeschrijving

C.P. Kleingeld, 23-04-2018

21 april 2018 gelopen. Tocht een beetje saai door lange rechte stukken. verder wel aardig. na pt. 5: Pad bij "doorwaadbare plaats" goed te vinden. staat paaltje bij van wandelknooppunten. De nadere bordjes zijn inderdaad verdwenen. Dat maakt "pad naar links"wat lastig. Dat pad naar links ligt op 9.00 uur waar ook een pas op 10.00 naar links gaat. dat maakt het meer herkenbaar. Het echte probleem ligt bij 3: "Je loopt langs een draadhek." Ja en dan blijkt Kriegshuusbelten uitgebreid. Je komt op een nieuw gedeelte van het recreatieterrein uit (binnen de afrastering) en de asfaltweg aan het eind is niet te bereiken: hek en andere versperringen. wij hebben de uitgang opgezocht en gingen toen linksaf, rechtsaf en waren op de asfaltweg.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Veldhoek

Lemelerveldseweg 37

8141 PS Heino

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info