Trage Tocht Helden

Heldense bossen, Afwateringskanaal en Keuperheide

Trage Tocht Helden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Helden

 • Startadres:

  streekmuseum 't Land van Peel en Maas
  Aan de Koeberg 3
  5988 NE Helden

 • Coördinaten:

  51°19’11” N   6°0’12” E

We maken een mooi wandeling door bos en langs boerenland in de regio Peel en Maas in Noord-Limburg. De tocht begint aan de rand van Helden bij het Kerkeböske, VVV, dorpscentrum en restaurant ineen. Het is vastgebouwd aan het Mariaklooster uit 1929, waar sinds 2006 het streekmuseum gezeteld is. We wandelen door de licht heuvelachtige bossen rondom Helden op oude stuifduinen. Onderweg komen we een oude landweer tegen, de Lankert of Lanterd, een kilometerslange dijk met een haag van struiken en bomen. We vervolgen onze tocht tussen de velden en komen bij het Afwateringskanaal. Die volgen we zo'n 2 kilometer lang over een hoog gelegen bomenrijke dijk. Het kanaal werd rond 1850 gegraven om het zure veenwater bij de ontginning van de Peel af te laten wateren naar de Maas. Op het laatste deel van de route lopen we even over de oude verbindingsweg Gruise Epper en langs de bosranden van de Keuperheide terug naar Helden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

De Lanterdhoeve

Bart van der Schagt, 01-11-2017

Onderweg kom je langs De Lanterdhoeve, een grote manege met gezellig boerenterras. Vanwege een eigenaarswisseling en grote verbouwing kun je hier pas vanaf mei 2018 weer terecht.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Op d'n Berg

De Heldense Bossen 4

5988 NH Helden

De Lanterdhoeve

Lanterdweg 25

5995 SC Kessel

Kerkeböske

Aan de Koeberg 3

5988 NE Helden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info