Trage Tocht Hettenheuvel

Montferland, Bergherbos en 't Peeske

Trage Tocht Hettenheuvel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zeddam

 • Startadres:

  bushalte Europaplein
  Kildersweg
  Zeddam

 • Coördinaten:

  51°54’24” N   6°15’24” E

Een stevige, maar prachtige rondwandeling aan de grens van Nederland. Het Montferland is een beboste heuvelrug met - aan de randen - weidse panorama's over velden en dorpen. Vanuit het toeristendorp Zeddam begint een gestage klim door het Bergherbos naar de top van de Hettenheuvel (92 meter). Na een evenlange afdaling komt de route uit aan de voet van de berg. De wandeling gaat onderlangs de stuwwal met uitzicht op de glooiende akkers en weilanden rond het dorp Beek. Over de onverharde Oude Eltense Weg leidt de tocht naar Uitspanning 't Peeske. Na een welverdiende pauze komt het bos al weer snel in zicht. De route blijft klimmen en dalen. De topjes van de Rijsberg (77 meter) en Montferland (67 meter) worden nu met het grootste gemak genomen. Het Montferland is een populair recreatiegebied met veel uitgezette routes voor mountainbikers, ruiters en nordicwalking. Op een mooie zondagmiddag kan het hier flink druk zijn.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende wandelng

Saskia Brandenburg, 23-01-2017

Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen lopen.

23 april 2015

Mark Heister, 04-05-2015

Na veel lovende reacties op de facebookpagina van Trage Tochten heb ik deze wandeling ook gelopen. Ik ken Montferland vrij goed, maar zeker het eerste stuk vanuit Zeddam was voor mij onbekend. Erg mooie tocht, veel uit- en vergezichten. En de beschrijving klopte als een (prachtige) bus !

TT Hettenheuvel

Rob Wolfs, 08-04-2015

Trage Tocht Hettenheuvel is in het veld gecontroleerd. Bij 't Peeske is de route iets aangepast. Verder alles weer up-to-date nu.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info