Trage Tocht Hettenheuvel

Montferland, Bergherbos en 't Peeske

Trage Tocht Hettenheuvel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zeddam

 • Startadres:

  parkeerplaats Europaplein
  Europaplein
  Zeddam

 • Coördinaten:

  51°54’10” N   6°15’33” E

Een stevige, maar prachtige rondwandeling aan de grens van Nederland. Het Montferland is een beboste heuvelrug met - aan de randen - weidse panorama’s over velden en dorpen. Vanuit het toeristendorp Zeddam begint een gestage klim door het Bergherbos naar de top van de Hettenheuvel (92 meter). Na een evenlange afdaling komt de route uit aan de voet van de berg. De wandeling gaat onderlangs de stuwwal met uitzicht op de glooiende akkers en weilanden rond het dorp Beek. Over de onverharde Oude Eltense Weg leidt de tocht naar Uitspanning ’t Peeske. Na een welverdiende pauze komt het bos al weer snel in zicht. De route blijft klimmen en dalen. De topjes van de Rijsberg (77 meter) en Montferland (67 meter) worden nu met het grootste gemak genomen. Het Montferland is een populair recreatiegebied met veel uitgezette routes voor mountainbikers, ruiters en nordicwalking. Op een mooie zondagmiddag kan het hier flink druk zijn.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke wandeling

Richard Gerretzen, 30-10-2020

Beste Rob, weer een pareltje van een wandeling. Afwisselend bos en velden. Mooie middeleeuwse molen onderweg, kortom was weer genieten, bedankt

Reactie op Marion

Rob Wolfs, 18-11-2019

Bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat de wandeling bevallen is. Ik heb op 28-10 nav de reactie van A. Mulder de tekst aangepast. Waarschijnlijk heb je dus met een eerdere versie gelopen. En wat betreft de Oude Eltenseweg, dat ben ik toch niet met je eens. Ik vind het een prachtige oude zandweg met mooi zicht rondom op de heuvels van Montferland. Zo zie je maar, landschappelijke smaken verschillen.

Hettenheuvel tocht

Marion Wetzels, 18-11-2019

we hebben deze tocht 16 november gelopen. Was knap koud met 5 graden maar de tocht maakte veel goed. We hebben genoten van de afwisselende bossen en het op en af gaan in het Montferland. Kwamen ook de punten tegen van A. Mulder, eens. We vonden alleen de Oude Eltenseweg een beetje detoneren in de tocht: saai, recht, je overziet het hele landschap in een keer en dat is hier ook niet erg boeiend. Zou voor ons vervangen mogen worden. Verder niets dan lof!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Uitspanning `t Peeske

Peeskesweg 12

7037 CH Beek (gem. Montferland)

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info