Trage Tocht Hezingen-Hesingen

Galgenberg en Paardenslenkte

Trage Tocht Hezingen-Hesingen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hezingen

 • Startadres:

  parkeerplaats Springendal
  Bouwmansweg - Hooijdijk
  Ootmarsum

 • Coördinaten:

  52°26’15” N   6°54’17” E

We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum. We wandelen al snel op Duits grondgebied richting de L'onsberg bij het gelijknamige Gasthof. De berg ligt op 88 meter boven NAP en de uitkijktoren naast het restaurant tilt ons nog eens 20 meter omhoog, zodat we prachtig zicht hebben op de omgeving. We komen door het pittoreske gehucht Hesingen en wandelen weer richting Nederland. De route gaat via het Dal van het Mosbeek en de Galgenberg in zuidelijke richting naar Hezingen. We lopen langs grenspalen, hebben steeds zicht op het heuvelachtige boerenland en komen bij een groot heidegebied, de Paardenslenkte. De naam herinnert eraan dat vroeger op deze plaats paarden vanuit Duitsland Twente binnengesmokkeld werden. Op het laatste deel van de wandeling genieten we nog een laatste keer van het panorama over de glooiende akkers en weilanden van het Hezinger veld.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Hezingen-Hesingen

Marjo Schoonheim, 05-08-2019

Deze wandeling is een absolute 'must' als je in de omgeving van Ootmarsum vertoeft. Mooie weggetjes & paadjes door en langs het 'boerenland' afgewisseld door idyllische ( bos) paden door het dal van de Mosbeek, Springendal, Galgenberg met magnifique uitzicht..... heidevelden en ander natuurschoon. Heb deze wandeling voor mijzelf gemarkeerd met 5 Bewegwijzering: (zeer goed) Groet Marjo Schoonheim

Genieten

Paula Schoorl, 13-11-2018

Op een mistige, vochtige najaarsdag heb ik deze tocht gelopen. Goede routebeschrijving. Heerlijke wandeling door het prachtige dal van de Mosbeek en het Springendal. De kleine omweg naar de molen van Bels voor een kop koffie was de moeite waard. Weinig mensen tegengekomen, ondanks dat het zondag was. Een aanrader, deze wandeling.

Wat een rust!

Frits Schipper, 17-08-2018

Op een zonnige dag in augustus besluit ik deze trage tocht door Hezingen en Hesingen te maken. Een beetje asfalt en verder veel door de natuur lopen, onderweg genieten van de vennetjes en poelen, de heidevelden, het bos aan de ene kant en (droge) maïs aan de andere kant. In het Dal van de Mosbeek loop ik - ogenschijnlijk- helemaal alleen. Niemand voor mij niemand achter mij. Wat een genot om zo te mogen wandelen. Alleen op het asfalt/fietspaden kom ik af en toe een paar fietsers tegen. Een hele mooie wandeldag gehad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hoeve Springendal

Brunninkhuisweg 3

7662 PH Ootmarsum

Schweinswirt im Koninghoek

Uelser Diek 28

49843 Uelsen-Halle

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info