Trage Tocht Hierden

Leuvenhorst en Beekhuizerzand

Trage Tocht Hierden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Hulshorst

 • Startadres:

  parkeerplaats Leuvenumse Bos
  Hierderweg 19
  8077 SG Hulshorst

 • Coördinaten:

  52°20’34” N   5°42’28” E

We maken een mooie boswandeling over de Noordwest Veluwe ten zuiden van Hierden. Het eerste stukje langs de Leuvenumse beek is van een betoverende schoonheid: de romantiek van een bosbeek. We wandelen afwisselend over brede bospaden en smalle slingerpaadjes door de heuvelachtige Leuvenumse en Harderwijker bossen. Een naam als 'De Stille Eenzaamheid' zegt meer dan genoeg over de sfeer in dit Veluwse bosgebied. De route vervolgt langs de randen van Sonnevanck, met een bijzondere begraafplaats middenin het bos. Het Beekhuizerzand is een indrukwekkend stuifzandgebied, dat in 2004 werd teruggebracht van bosgebied tot zand. Hiervoor zijn vele vliegdennen gekapt en de bovenlaag van de grond werd verwijderd, zodat het verstuifbare zand weer vrij kwam te liggen. Het is nog in gebruik als militair oefenterrein. We volgen een brede zandweg dwars over het zand. Het is zwaar lopen maar absoluut de moeite waard.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Helicopters

Bep visser, 12-03-2019

Beste wandelaars, Wat een prachtige route! Helaas wel (een paar keer zelfs,) opgeschrikt door een zeer laag vliegende legerhelicopter. Je schrikt je het apezuur! Zo dichtbij, zo laag! Mensen met een oorlogstrauma zou ik deze route niet aanraden. Echt idioot dat dit plaats vindt in dit natuurgebied. Is het leger oefenterrein van t'Harde niet groot genoeg? Mocht dit echt niet anders kunnen dan is een waarschuwing bij de parkeerplaats geen overbodige luxe.

TT Hierden

Rob Wolfs, 29-10-2018

De route is gecontroleerd. Beschrijving is nu up-to-date. Met dank aan Fred den Hertog.

Compliment plus foutje routebeschrijving

Josien Markus, 06-10-2018

Mijn man en ik liepen vandaag, 6 oktober 2018, deze tocht. Wat een prachtige en afwisselende route: we hebben genoten! Ook de complimenten voor de zorgvuldige routebeschrijving. Volgens ons moet de beschrijving onder punt 4 veranderd worden: de regel 'Hier ga je rechtdoor. Direct daarna op een driesprong met een pad naar links ook rechtdoor' klopt niet. Zodra je op het brede pad komt, kun je gelijk links het smallere bospaadje nemen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info