Trage Tocht Hilversum

Hoorneboegse Heide, Einde Gooi en Zonnestraal

Versiedatum: 14-03-2024

Uitzicht op nieuwe terras Brasserie ZonnestraalNieuwe ingang van Brasserie Zonnestraal in het MR. H.C. DresselhuyspaviljoenBloeende Gaspeldoorn en Brem op d eheide velden.Langs het Tienhovens Kanaallandhuis HoorneboegVoormalig sanatorium Zonnestraal
13 KM
Start:

begraafplaats Zuiderhof, Hilversum

Details

Hilversum ligt aan de rand van het Gooi, dichtbij het Groene Hart. In dit grensgebied maken we een bijzonder afwisselende rondwandeling. Uitgestrekte heidevelden, mooie naaldbosjes, een oud kanaal op de rand van bos en boerenland, lange lanen omzoomd met beuken en ook nog eens een fraai stukje architectuur. Dat kun je verwachten als je de Trage Tocht Hilversum gaat lopen. Enige minpunt: op sommige dagen wordt de rust wreed door sportvliegtuigjes verstoord.
Vanaf het parkeerterrein bij Zonnestraal loop je zo de hei op. Met een omtrekkende beweging trekken we over de hei richting Hollandse Rading. Via statige beukenlanen op landgoed Einde Gooi bereiken we het Tienhovens Kanaal op de grens van Holland en Utrecht. Vanaf de kade langs het kanaal is het puur genieten van het zicht op het lage land in Polder Achttienhoven. Door afwisselend bos gaat de tocht verder naar landgoed Zonnestraal. Het voormalige sanatorium daar is een waar pareltje in de route. De gebouwen staan symbool voor de Nieuwe Zakelijkheid van bijna honderd jaar geleden. Strak wit beton met blauwe raamkozijnen, en dat midden in de natuur! Na een aangename pauze in de gelijknamige brasserie ronden we de tocht af met enkele klassieke lanen. OV-reizigers kunnen deze Trage Tocht ook starten vanaf station Hollandse Rading.



Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info