Trage Tocht Hoenderloo 2

Hoenderlose bos en Braamberg

Trage Tocht Hoenderloo 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Hoenderloo
  Krimweg
  Hoenderloo

 • Coördinaten:

  52°7’5” N   5°52’33” E

Eerder maakten we al een boswandeling aan de noordoostkant van Hoenderloo. Nu verkennen we de heuvelachtige Veluwse bossen aan de noordwestkant. We wandelen door het Hoenderlose bos, in eigendom bij Staatsbosbeheer. In het grootste deel van dit bos mag de natuur haar gang gaan. De route vervolgt langs een kleine zandverstuiving die verder wordt uitgebreid en over een klein stukje van de Hoog Buurlose Heide. Op de Braamberg (op 76 meter hoogte) hebben we een fantastisch uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Waarschijnlijk heeft in deze omgeving ooit een nederzetting gelegen met de naam Dabbelo. We zien Radio Kootwijk en zelfs de kerk van Kootwijk duidelijk voor ons liggen. Op het tweede deel van de tocht wandelen we over brede beukenlanen langs de Groote en Kleine Bulten en het Wolfsgat. Via de Struikberg komen we terug in de bewoonde wereld, waar we langs diverse mooie gebouwen van de Hoenderloo groep, een instelling voor jongeren, en de witte Heldringkerk terugkeren naar ons beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hoenderloo 2

Rob Wolfs, 04-11-2015

Vandaag deze route gecontroleerd en gerepareerd. Dichtgegooide paden vervangen door een ander even mooi, zo niet mooier pad over de vergraste Braamberg. Beschrijving is weer up-to-date.

TT Hoenderloo 2 tijdelijk afgesloten

Rob Wolfs, 29-09-2015

Naar aanleiding van onderstaande reactie heb ik deze route tijdelijk van internet afgesloten. Ik ga de route zsm aanpassen.

Bij punt 3 veranderen

Jaap, 28-09-2015

Bij 3 liepen wij dit weekend ook vast, ter hoogte van het bankje dat niet aan je linker- maar rechterhand ligt. Vermoedelijk lag het oude houten bankje wel links, restanten liggen er nog. Het pad na dat bankje loopt over de hei, maar is door de beheerder versperd met uitgegraven heidepollen en jonge bomen. Bijna niet te zien. Dit geldt ook voor het dubbele spoor dat de heuvel afloopt. Mis je dit stukje, en dat gebeurde ons net niet, dan kom je nooit meer op de route terug. Gauw aanpassen dus. Mooie wandeling!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info