Trage Tocht Hoenderloo 2

Hoenderlose bos en Braamberg

Trage Tocht Hoenderloo 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Hoenderloo
  Krimweg
  Hoenderloo

 • Coördinaten:

  52°7’5” N   5°52’33” E

Eerder maakten we al een boswandeling aan de noordoostkant van Hoenderloo. Nu verkennen we de heuvelachtige Veluwse bossen aan de noordwestkant. We wandelen door het Hoenderlose bos, in eigendom bij Staatsbosbeheer. In het grootste deel van dit bos mag de natuur haar gang gaan. De route vervolgt langs een kleine zandverstuiving die verder wordt uitgebreid en over een klein stukje van de Hoog Buurlose Heide. Op de Braamberg (op 76 meter hoogte) hebben we een fantastisch uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Waarschijnlijk heeft in deze omgeving ooit een nederzetting gelegen met de naam Dabbelo. We zien Radio Kootwijk en zelfs de kerk van Kootwijk duidelijk voor ons liggen. Op het tweede deel van de tocht wandelen we over brede beukenlanen langs de Groote en Kleine Bulten en het Wolfsgat. Via de Struikberg komen we terug in de bewoonde wereld, waar we langs diverse mooie gebouwen van de Hoenderloo groep, een instelling voor jongeren, en de witte Heldringkerk terugkeren naar ons beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hoenderloo 2

Rob Wolfs, 03-02-2020

Een flink stuk fietspad is vervangen door onverhard. Met dank aan Paul Ket voor de suggestie en met dank aan Fred den Hertog voor het maken van de nieuwe beschrijving. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Heide en bos

Fred Den Hertog, 31-01-2020

Vandaag deze prachtige route gewandeld. Deze route bracht ons mooie lanen met prachtige oude beuken en eiken. Maar ook mooie doorkijkjes met bij ons de hoop wat wild te kunnen zien. Helaas! Vervolgens een glooiend pad over de vergraste heidevelden bij Kootwijk. Jammer dat de heidevelden vrijwel geheel verdwenen zijn.. Daarna weer statige lanen en stille stukken bos. Een uitstekend beschreven route dus zonder problemen naar het startpunt voor een lekkere bak koffie bij Pien.

TT Hoenderloo 2

Rob Wolfs, 04-11-2015

Vandaag deze route gecontroleerd en gerepareerd. Dichtgegooide paden vervangen door een ander even mooi, zo niet mooier pad over de vergraste Braamberg. Beschrijving is weer up-to-date.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info