Trage Tocht Hoenderloo 2

Hoenderlose bos en Braamberg

Trage Tocht Hoenderloo 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Hoenderloo
  Krimweg
  Hoenderloo

 • Coördinaten:

  52°7’5” N   5°52’33” E

Eerder maakten we al een boswandeling aan de noordoostkant van Hoenderloo. Nu verkennen we de heuvelachtige Veluwse bossen aan de noordwestkant. We wandelen door het Hoenderlose bos, in eigendom bij Staatsbosbeheer. In het grootste deel van dit bos mag de natuur haar gang gaan. De route vervolgt langs een kleine zandverstuiving die verder wordt uitgebreid en over een klein stukje van de Hoog Buurlose Heide. Op de Braamberg (op 76 meter hoogte) hebben we een fantastisch uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Waarschijnlijk heeft in deze omgeving ooit een nederzetting gelegen met de naam Dabbelo. We zien Radio Kootwijk en zelfs de kerk van Kootwijk duidelijk voor ons liggen. Op het tweede deel van de tocht wandelen we over brede beukenlanen langs de Groote en Kleine Bulten en het Wolfsgat. Via de Struikberg komen we terug in de bewoonde wereld, waar we langs diverse mooie gebouwen van de Hoenderloo groep, een instelling voor jongeren, en de witte Heldringkerk terugkeren naar ons beginpunt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Schietterrein

Jolanda, 19-05-2021

Vandaag (woensdag) deze route gelopen. Het naast gelegen schietterrein was erg actief. Het leek wel oud en nieuw. Erg jammer. Dit geluid was tot in verre omtrek te horen en wellicht ook daardoor weinig wild gezien. Verder wel mooi gebied

Mooie wandeling

Anita Rijnders, 19-12-2020

Vandaag d.d. 19-12-2020 deze mooie wandeling gelopen. Een heerlijk rustig gebied. Mooie beukenlanen en niet helemaal vlak. Op 9,6 km een heerlijke pauzeplek bij een schuur midden in het bos, waar je uit de wind en droog je boterham kunt opeten. Goed beschreven. Wij kwamen uit op 16 km.

Wandelen

Trinke Niesen, 18-11-2020

Rustig deel bos, bijna niemand tegen gekomen doordeweeks. Wel gaat het eerste deel langs een militair schietterrein. Ze waren gelukkig niet aan het oefenen, dus geen overlast gehad, maar houdt hier rekening mee (onze honden zijn er bang voor). Verder mooie wandeling, beschrijving is goed.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info