Trage Tocht Hoenderloo NP

Siberië, Koeverzand en Deelense Veld

Trage Tocht Hoenderloo NP
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  Nationale Park De Hoge Veluwe, ingang Hoenderloo
  Houtkampweg 13
  7352 TC Hoenderlo

 • Coördinaten:

  52°5’53” N   5°49’45” E

We maken een mooie en rustige wandeling in het Nationale Park De Hoge Veluwe vanaf de ingang Hoenderloo. De route gaat de eerste helft over bomenlanen en door fraaie loofbossen met klinkende veldnamen als Siberië, De Schuit, Het Prisma, De Koekkoek en Fazentenpark. Op de paden zien we wildsporen. We lopen regelmatig langs rustgebieden voor het grofwild. Met een beetje geluk kruist een wild zwijn of een hert ons pad. We komen langs het fraaie Jachthuis Sint Hubertus dat is ontworpen door de vermaarde en beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage. Halverwege de tocht wachten ons het Museonder en De Koperen Kop. Op het tweede deel van de wandeling lopen we langs het Koeverzand en het uitgestrekte Deelense Veld. We maken een korte slinger over het vochtige heidegebied met heideveentjes en vennen. Nog onlangs werd hier het fietspad verlegd en een stuk bos gekapt om de natte natuur weer te herstellen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hoenderloo NP De Hoge Veluwe

Rob Wolfs, 18-09-2020

Bedankt, Frank! Beste wandelaars, let dus op dat je deze wandeling tijdens de bronstperiode in september niet maakt.

Prachtig, maar let op bronsttijd!

Frank van der Meer, 18-09-2020

Fraaie wandeling door het Nationaal Park. We genieten volop van de prachtige natuur en de afwisseling. En zelfs op deze zonnige zondag is het op veel paden rustig. Let op: in de bronsttijd kun je deze Trage Tocht niet maken, omdat een deel van het Nationaal Park dan is afgesloten. Grofweg tussen begin september en begin oktober. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/hoenderloonp

Niet lopen in bronsttijd!

Frank van der Meer, 17-09-2020

In de bronsttijd van de edelherten kun je deze route niet doen. Delen van het Nationaal Park zijn dan afgesloten, en daar loopt deze Trage Tocht doorheen, vanaf het einde van punt 3 in de routebeschrijving. De bronsttijd loopt op Nationaal Park de Hoge Veluwe grofweg van begin september tot begin oktober. Binnenkort schrijf ik een blogje op Frankwandelt.nl over deze mooie tocht.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Koperen Kop

Houtkampweg 9b

6731 AV Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info