Trage Tocht Hoenderloo NP

Siberië, Koeverzand en Deelense Veld

Trage Tocht Hoenderloo NP
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  Nationale Park De Hoge Veluwe, ingang Hoenderloo
  Houtkampweg 13
  7352 TC Hoenderlo

 • Coördinaten:

  52°5’53” N   5°49’45” E

We maken een mooie en rustige wandeling in het Nationale Park De Hoge Veluwe vanaf de ingang Hoenderloo. De route gaat de eerste helft over bomenlanen en door fraaie loofbossen met klinkende veldnamen als Siberië, De Schuit, Het Prisma, De Koekkoek en Fazentenpark. Op de paden zien we wildsporen. We lopen regelmatig langs rustgebieden voor het grofwild. Met een beetje geluk kruist een wild zwijn of een hert ons pad. We komen langs het fraaie Jachthuis Sint Hubertus dat is ontworpen door de vermaarde en beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage. Halverwege de tocht wachten ons het Museonder en De Koperen Kop. Op het tweede deel van de wandeling lopen we langs het Koeverzand en het uitgestrekte Deelense Veld. We maken een korte slinger over het vochtige heidegebied met heideveentjes en vennen. Nog onlangs werd hier het fietspad verlegd en een stuk bos gekapt om de natte natuur weer te herstellen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Edo Jongejan

Rob Wolfs, 27-09-2018

Bedankt voor je bericht. Op de website van Park Hoge Veluwe wordt vermeld dat in de maand september extra rustgebieden voor het grofwild zijn gemaakt ivm de bronst. Vermoedelijk is deze route dus vanaf oktober weer gewoon te volgen. Als dat niet zo is, hoor ik het hier graag en ga ik de route van internet afsluiten.

Afgesloten; omlopen

Edo Jongejan, 27-09-2018

Aan het eind van deel 3 staat: "Op kruisinkje bij een heuveltje rechtdoor" maar dat mag niet (meer?). "Verboden toegang,, rustgebied voor grofwild". Na wat zoeken een alternatief gevonden: Ga links af en volg dat pad een flink stuk. Bij zijpaden rechts zie je steeds weer die bordjes verboden toegang. Op goed geluk kom je uit bij het brede pad dat langs het Bunterbos loopt (zie de topografische kaart). Ga rechts en loop datpad helemaal uit tot je bij het Deelense Veld komt. Je komt weer uit op de beschreven route op een paar honderd meter voor punt 5.

TT Hoenderloo NP

Rob Wolfs, 07-01-2018

De route vandaag nagelopen en bijgewerkt. De nummers van de paaltjes waren inderdaad bijna allemaal een paar nummers opgeschoven. Op een paar punten de tekst wat verbeterd. Nu weer helemaal in orde.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Koperen Kop

Houtkampweg 9b

6731 AV Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info