Trage Tocht Holten

Holterberg, Koeweide en Neerdrp

Trage Tocht Holten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Holten

 • Startadres:

  station Holten
  Stationsstraat 12
  7451 BH Holten

 • Coördinaten:

  52°17’1” N   6°25’17” E

We maken een prachtige wandeling op de rand van de Sallandse Heuvelrug door glooiende bossen, langs heidevelden en over boerenland. Vanaf station Holten lopen we over een monumentale beukenlaan tussen de velden van de Holterenk. Dan gaat het langzamerhand de Holterberg op. De route kronkelt over smallere bospaadjes omhoog naar de Wullengerg. Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt op de grens van Salland en Twente. Het is een mooi natuurgebied, vooral bekend door de weidse en onnederlandse vergezichten die te danken zijn aan de Sallandse 'bergen'. Wie wil kan zich al snel laven aan drank en lekkers op de Holterberg of een bezoek brengen aan het Natuurmuseum. Op de lange Panoramaweg hebben we weidse uitzichten over het heuvelachtige heidegebied. We komen aan de rand van de heuvelrug en wandelen door boerenland en een klein bosgebied tussen de gehuchten Koeweide en Espelo. We vervolgen onze route over kronkelende zandwegen door het kleinschalige Sallandse boerenland. Op het laatste deel van de wandeling beklimmen we nog een keer de Holterberg, passeren het langgerekte Numendal en langs de Enkweg genieten we van het uitzicht over de glooiende velden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Holten

Rob Wolfs, 20-01-2020

Deze route is in het veld gecontroleerd. Het eerste stuk en het eind van de tocht zijn aangepast. Tekst en kaarten zijn actueel.

Honderdste

Frits Schipper, 09-09-2018

De honderdste trage tocht, nee niet voor mij, ik begin pas... Op een mooie nazomerse dag loop ik deze tocht door de Sallandse Heuvelrug. Af en toe wat lange rechte stukken, maar links en rechts kijkend is er genoeg te zien. Vooral de Panoramaweg doet zijn naam eer aan. Ook het bosgebied tussen Koeweide en Espelo is mooi aan natuur. En de heide is natuurlijk altijd mooi, vooral in dit jaargetijde.

Heerlijk gewandeld

Wendy, 29-06-2018

Ik was zonder route op gps aan de wandel gegaan, maar adv routebeschrijving kon ik de route prima volgen. De omgeving van Holten is prachtig, deze route gaat door bos en langs boerenweggetjes en weilanden

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info