Trage Tocht Hoog Buurlo

Hoog Buurlose heide, Kootwijkerzand en Radio Kootwijk

Trage Tocht Hoog Buurlo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hoog Buurlo

 • Startadres:

  parkeerplaats Hoog Buurlo
  Kruising Turfbergweg - Hoog Buurloseweg - Alverschotenseweg
  Hoog Buurlo

 • Coördinaten:

  52°11’2” N   5°50’43” E

We maken een pittige, maar mooie afwisselende wandeling over de uitgestrekte Hoog Buurlose heide en het Kootwijkerzand. Je zult hier rust en stilte ervaren - onthaasten op z'n best. Het landschap rond Hoog Buurlo is ronduit idyllisch met z'n akkers, schaapskooien en mooie lange beukenlanen. Grote kans dat je even verder op de heide de schaapskudde tegenkomt. Radio Kootwijk fungeert als een baken in de verte. Het voormalig zendstation werd in 1923 gebouwd naar een ontwerp van de architect J.M. Luthmann. Door zijn monumentale uitstraling kreeg het gebouw de bijnaam 'De Kathedraal'.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Hoog Buurlo

Rob Wolfs, 04-06-2018

De route is gecontroleerd en zodanig aangepast dat het rustgebied en paden tijdens broedseizoen worden gemeden. Nu zijn de beschrijving en de kaarten weer in orde. Met dank aan controleur Gerrit Kok.

Reactie op Monique

Rob Wolfs, 28-04-2018

Monique, bedankt voor je opmerkingen. Die afsluiting tijdens broedseizoen is nieuw, was eerder niet. We gaan op zoek naar een alternatief...

2 aandachtspunten voor de routemakers

Monique van Dam, 27-04-2018

Vandaag gelopen. Wat een prachtige, afwisselende route. Mooi, die frisgroene beukenbomen. Het deel zandverstuiving is pittig, maar een mooi stuk. Het zal in augustus - met bloeiende heide - ook prachtig zijn. Wel een dagje uitzoeken dat de zon niet al teveel brandt en het niet al te warm is. Verslagje lezen en foto's bekijken? http://metdebenenwagen.nl/2018/04/trage-tocht-hoog-buurlo-19-km/ Wel 2 punten van aandacht: 1. de parkeerplaats is niet aan de Hoog Buurloseweg maar bij de kruising Alverschotenseweg met Turfbergweg. 2 van 15 maart tot 15 juli kunnen stukken niet gelopen worden omdat paden zijn afgesloten vanwege het broedseizoen. Het gaat om (een deel van ) de "uitstulping" bij punt 2 en daarmee ook het stuk tot het fietspad richting punt 3.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info