Trage Tocht Hoog Soeren

Kroondomein Het Loo

Trage Tocht Hoog Soeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  parkeerplaats kapel Hoog Soeren
  Hoog Soeren 44
  7346 AJ Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’8” N   5°52’21” E

We lopen over brede paden door de licht glooiende bossen en langs de uitgestrekte Asselse heidevelden van de Kroondomeinen. De voornaamste bestemming van de Koninklijke Houtvesterij was in het verleden jacht en bosbouw. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild. De koninklijke bospercelen hebben prachtige veldnamen als Pomphul, Dikke Gat, De Veentjes, Hoge Kamp, Asselsveld, Tribune, Branddeeling, Kruisjesdal, Aardschoten en Hertendal. Wie rust en stilte zoekt, moet hier wezen. Alleen niet in de periode tussen 15 september en 25 december, want dan zijn deze bossen op slot voor de jacht. Hoog Soeren is een idyllisch gehucht midden op de Veluwe met een beschermd dorpsgezicht. Er wonen niet meer dan 250 mensen. Het dorp kent drie asfaltwegen met een eigen naam. De onverharde wegen hebben geen naam. Een adres wordt aangeduid met de dorpsnaam en het huisnummer. Tot aan het eind van de 19e eeuw was Hoog Soeren een agrarische gemeenschap. Door de crisisjaren toentertijd moesten veel Soerenaren hun boerderij en grond verkopen. Vanaf die periode ontstond langzamerhand een dorp met burgerwoningen. Tegenwoordig wonen er volgens Wikipedia relatief veel 65-plussers en mensen met een hoog inkomen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hoog Soeren

Rob Wolfs, 10-09-2016

Deze wandeling vandaag nagelopen en een paar kleine puntjes in de beschrijving aangepast.

Leuke wandeling

Andre2, 06-08-2016

Aardige wandeling. Sommige stukken hebben inderdaad lange paden maar als je goed om je heen kijkt is er veelal veel variatie te zien. Over het algemeen zijn de bossen hier prachtig. Vooral de bossen met veel beuken mede door het reliëf. Het stukje door het dorp is aardig, leuke huizen en verstilde entourage. Verder zijn er mooie vergezichten op de plaats van bosrand en hei; prachtig! Ik zou de wandeling niet starten in het dorp. Beter is het elders de route op te pikken en zo, als verrassing, het dorp Hoog-Soeren aan te doen. Ook dan een leuke onderbreking met horeca. Begin bij de Echoput of bij punt 3 (aan de weg van/naar Apeldoorn) is mijn advies.

Reactie op Arlette Boog

Rob Wolfs, 07-07-2016

Smaken verschillen natuurlijk. Maar juist kenmerkend voor Kroondomein Het Loo is dat je in deze bossen voornamelijk brede paden vindt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info