Trage Tocht Hoog Soeren

Kroondomein Het Loo

Trage Tocht Hoog Soeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  parkeerplaats kapel Hoog Soeren
  Hoog Soeren 44
  7346 AJ Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’8” N   5°52’21” E

We lopen over brede paden door de licht glooiende bossen en langs de uitgestrekte Asselse heidevelden van de Kroondomeinen. De voornaamste bestemming van de Koninklijke Houtvesterij was in het verleden jacht en bosbouw. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild. De koninklijke bospercelen hebben prachtige veldnamen als Pomphul, Dikke Gat, De Veentjes, Hoge Kamp, Asselsveld, Tribune, Branddeeling, Kruisjesdal, Aardschoten en Hertendal. Wie rust en stilte zoekt, moet hier wezen. Alleen niet in de periode tussen 15 september en 25 december, want dan zijn deze bossen op slot voor de jacht. Hoog Soeren is een idyllisch gehucht midden op de Veluwe met een beschermd dorpsgezicht. Er wonen niet meer dan 250 mensen. Het dorp kent drie asfaltwegen met een eigen naam. De onverharde wegen hebben geen naam. Een adres wordt aangeduid met de dorpsnaam en het huisnummer. Tot aan het eind van de 19e eeuw was Hoog Soeren een agrarische gemeenschap. Door de crisisjaren toentertijd moesten veel Soerenaren hun boerderij en grond verkopen. Vanaf die periode ontstond langzamerhand een dorp met burgerwoningen. Tegenwoordig wonen er volgens Wikipedia relatief veel 65-plussers en mensen met een hoog inkomen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hoog Soeren

Rob Wolfs, 09-09-2020

Bedankt, Fred den Hertog, voor deze controle. De route is nu uitgebreid met een facultatief rondje Dennekamp van 2,5 km, voor de liefhebber.

Mooie wandeling over het Kroondomein

Fred Den Hertog, 02-09-2020

Een hele fraaie wandeltocht met mooie brede lanen die over vele kilometer mooie uitzichten bieden over rustige stukjes Veluwe. Grote kans dat u wild ziet. Wij liepen een extra stukje door de Brandebeuk en genoten vooral ook van het extraatje 'rondje Dennenkamp'. Route was goed beschreven en is absoluut een aanrader. Let wel op 15 september sluiten de hekken rond dit gebied en moet je weer wachten tot eind december om hier te kunnen genieten.

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 21-06-2020

Een mooie afwisselende wandeling vanwege de afwisseling in wandelgebied. Prima routebeschrijving Tevens had we het geluk dat we onderweg een hert en een zwijn zagen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info