Trage Tocht Huinen

Huinerenk, Groote Ark, Klein Boeschoten

Trage Tocht Huinen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Huinen

 • Startadres:

  Zuiderkerk, Huinen
  Beulekampersteeg 5
  3882 LJ Huinen

 • Coördinaten:

  52°13’22” N   5°36’18” E

Afwisselende rondwandeling aan de rand van de Veluwe met kleine bosjes tussen akkers en weilanden, maar ook met flinke stukken bos. We volgen een stukje Klompenpad en komen ten oosten van de provinciale weg in het land van de stoeterijen en maneges. Tussen de paardenweitjes bereiken we via zandwegen het Speulder en Sprielderbos van Staatsbosbeheer. Een paar lange boslanen brengen ons op de heide van Groote Ark. De heide wordt een deel van het jaar begraasd door een kudde Drentse heideschapen. We volgen de heiderand en verderop wandelen we langs enkele glooiende akkers bij Koudhoorn. Via een klaphek in een hoge afrastering betreden we de landbouwenclave Klein Boeschoten. Deze eeuwenoude ontginning is een pareltje in de route. Het is een zogenaamd 'wildforstersgoed', genoemd naar de ambtenaar die voor de landheer de pacht van de boeren moest innen. De particuliere enclave ligt temidden van de bossen. Resten van de wallen, greppels en heggen die het vee binnen moesten houden en het wild moesten weren zijn nog in het land te zien. Op de grote akkers wordt tegenwoordig nog steeds graan verbouwd. Bij de boerderij op het grote erf van Klein Boeschoten zie je een fraaie rietgedekte schuur en een oude hooiberg. In het bos wandelen we over de Traa, nog immer de grens tussen Nijkerk en Putten. Eenmaal het bos uit zien we vooral boerderettes en paarden. De wandeling door Veenhuizerveld is even doorbijten. Gelukkig is de staart van de route weer prachtig met kleine bosjes en lieflijke weitjes.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi en rust

Fred Den Hertog, 07-09-2020

Vandaag een aantal nieuwe stukken van de Veluwe leren kennen. Een gebied waar rust een belangrijk element is, terwijl je best vrij kort langs vakantieparken wandelt. Goed beschreven route met rond de vijf kilometer voldoende bankjes om te genieten van de mooie heide en uitgestrekte bossen.

Links > rechts

Rutger Burgers, 03-08-2020

Roland, dank je wel voor deze correctie, is inmiddels aangepast

Afwisseling

Roland MD, 26-07-2020

Met plezier heb ik deze vrij nieuwe trage tocht gelopen. Er is zo veel te zien onderweg en het lijkt wel of je ieder kwartier door een ander landschap loopt. Een heel klein puntje voor de beschrijving: onder punt 4 staat deze zin 'Op driesprong rechtsaf langs heg links'; de heg staat rechts van je in plaats van links. Maar verder een uitstekende beschrijving en ondanks de regen in het laatste uur van m'n wandeling heb ik er van genoten! Op de lijst voor herhaling!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis 't Veenhuusje

Veenwaterweg 16

3881 RM Putten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info