Trage Tocht IJsselstein

Polder Blokland en jaagpad Hollandse IJssel

Trage Tocht IJsselstein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  IJsselstein

 • Startadres:

  tramhalte Eiteren, IJsselstein
  Weegbree
  3401 EC IJsselstein

 • Coördinaten:

  52°1’24” N   5°1’53” E

Deze rondwandeling door het Groene Hart van de Lopikerwaard is zowat één-op-één opgenomen in het Utrechts wandelnetwerk. We presenteren de route toch onder de 'Trage Tochten'-paraplu, omdat de beeldschone tocht helemaal voldoet aan de eisen die je als wandelaar kunt stellen. Vlakbij de tramhalte in IJsselstein pik je een onverhard paadje op dat je naar de rand van de bebouwing leidt. Daar word je overvallen door de weidsheid van het boerenland. Grillige boompjes aan weerszijden van de graskade bieden beschutting. Vanaf de kade zien we drie eendenkooien, waarvan er één zelfs nog volop in bedrijf is. De zomer- en de wintervariant verschillen, om foeragerende ganzen in het gebied rust te bieden. In Montfoort houden we de rand van het stadje aan, de liefhebber weet zijn weg naar het kasteel en het oude centrum vast te vinden. De tiendweg die aan de rand van Montfoort begint is simpelweg een plaatje. Knotwilgen markeren het grillige lint in het landschap. Aan het eind in Knollemanshoek is er geen tijd om de indrukken te verwerken, want hier loop je gelijk het jaagpad van de Hollandse IJssel op. Tot aan het eind in IJsselstein blijft het pad boeien, maar liefst vijfeneenhalve kilometer lang.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Aanmodderen

Rita, 30-01-2020

Vandaag over de tiendwegen en jaagpaden langs leeg polderland. Het enige gezelschap zijn wat schapen en een grote koppel ganzen. Januari is niet de meest geschikte maand voor deze tocht, het is flink modderig. Ik denk dat het voorjaar meer geschikt is om deze tocht te lopen. Ondanks dat toch lekker uitgewaaid.

Prettige wandeling

Jan, 02-08-2018

Vandaag de Trage Tocht IJsselstein gelopen. Omdat ik de GPS-track niet goed op mijn GPS had staan, heb ik de route gelopen a.d.h.v. de routebeschrijving. Die beschrijving is duidelijk en bondig, ik kon er foutloos de route mee volgen. Prettig om te wandelen met voor mij minder afwisseling dan op andere trage tochten.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Utrecht

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Utrecht

Horeca

Restaurant River Marnemoede

Noord IJsseldijk 107 D

3402 PG IJsselstein

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info