Trage Tocht Joppe

Kring van Dorth en Gorsselse Heide

Versiedatum: 24-04-2024

prachtboomprachtige herfstkleurenJoppe in de sneeuwJoppe in de sneeuwJoppe in de sneeuwJoppe in de sneeuwLandgoed JoppeLandgoed JoppeGorselse heiGorsselse heide, nat maar nog goed te bewandelen.
16 KM
Start:

restaurant de Zessprong, Joppe

Details

We wandelen tussen de buurtschap Joppe en het dorp Harfsen in de Achterhoek en vinden hier een grote afwisseling van bos en boerenland. Al snel lopen we over het landgoed van Huize 't Joppe. Het landgoed dateert van omstreeks 1740 en is 100 ha groot met een parkbos en kleine stukjes naald- en loofbos, maar ook met weilanden en akkers, waarop een aantal fraaie alleenstaande bomen staan. We hebben prachtig zicht op het landhuis. We komen door het buurtschap Kring van Dorth en tussen het Harfsense Veld en de Harfsense Enk volgen we brede halfverharde bomenlanen tussen de velden. Het is een typisch Achterhoeks coulisselandschap met zicht op oude en nieuwe boerderijen.We lopen naar de Gorsselse Heide, een mooi nat heidegebied. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren. Met dat doel werd de Stichting Marke Gorsselse Heide opgericht toen dit voormalig militair oefenterrein in 2009 openbaar werd verkocht. Aan het eind van de wandeling is het goed verpozen op het terras van de Zessprong.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Trage Tocht Joppe

Rob Wolfs, 24-04-2024

Trage Tocht Joppe is nagelopen en gecontroleerd. Tekst en kaarten waren nog steeds dik in orde. De puntjes op de i zijn geplaatst door Eduard Camping...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info