Trage Tocht Joppe

Kring van Dorth en Gorsselse Heide

Trage Tocht Joppe
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Joppe

 • Startadres:

  restaurant De Zevenprong
  Dortherdijk 6
  7215 LC Joppe

 • Coördinaten:

  52°11’51” N   6°14’49” E

We wandelen tussen de buurtschap Joppe en het dorp Harfsen in de Achterhoek en vinden hier een grote afwisseling van bos en boerenland. Al snel lopen we over het landgoed van Huize ?t Joppe. Het landgoed dateert van omstreeks 1740 en is 100 ha groot met een parkbos en kleine stukjes naald- en loofbos, maar ook met weilanden en akkers, waarop een aantal fraaie alleenstaande bomen staan. We hebben prachtig zicht op het landhuis. We komen door het buurtschap Kring van Dorth en tussen het Harfsense Veld en de Harfsense Enk volgen we brede halfverharde bomenlanen tussen de velden. Het is een typisch Achterhoeks coulisselandschap met zicht op oude en nieuwe boerderijen.We lopen naar de Gorsselse Heide, een mooi nat heidegebied. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren. Met dat doel werd de Stichting Marke Gorsselse Heide opgericht toen dit voormalig militair oefenterrein in 2009 openbaar werd verkocht. Aan het eind van de wandeling is het goed verpozen op het terras van de Zevensprong.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Joppe

Rob Wolfs, 13-01-2020

Deze route is nagelopen in het veld. Halverwege een stuk asfalt vervangen door onverharde paadjes en de route aan het eind over de Gorsselse Heide aangepast aan de nieuwe situatie. Tekst en kaarten zijn nu weer actueel.

Sneeuw

Wim Brouwer, 06-03-2017

Vanwege drukke werkzaamheden niet eerder kunnen reageren op deze mooie route. Jammer dat bij punt3 'Ga rechtsaf bij het rode paaltje' door landschapsherinrichtingswerkzaamheden het pad doodloopt op een prikkeldraadversperring! Dus dat werd eronderdoor kruipen!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Zevenprong

Dortherdijk 6

7215 LC Joppe

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info