Trage Tocht Kampen (stadse tocht)

Stadsparken, Kampen Zuid en Zwartendijk

Trage Tocht Kampen (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Kampen (Ov)

 • Startadres:

  station Kampen
  Stationsplein 1
  8267 AB Kampen

 • Coördinaten:

  52°33’36” N   5°55’16” E

We maken een mooie wandeling in en rondom Kampen langs groene en blauwe gangen. Direct al de entree vanaf het station over de bijzondere brug met z'n heftorens en vergulde wielen en het zicht op de IJsselkade met de oude zeilboten is fenomenaal. De historische binnenstad met prachtige gebouwen is natuurlijk alom bekend en zowel aan het eind als het begin van de wandeling ruiken we even aan de rijkdom van de oude Hanzestad. Maar de rest van deze route is toch wel even andere koek. Na de Broederpoort wandelen we door stadsparken, zien veel kruipdoorsluipdoorpaadjes langs woonwijken, sportvelden, scholen, volkstuinen, een kinderboerderij en een zwembad. En ook de grootschalige infrastructuur van N50 en Hanzelijn in Kampen Zuid schuwen we niet om uiteindelijk over die prachtige slingerende Zwartendijk langs Grote en Kleine Bouwkolk en de Seinerkolk te kunnen wandelen. Ooit moest deze dijk de stad Kampen tegen de Zuiderzee beschermen. We genieten van de weidse uitzichten over de polders. Op het laatste deel van de wandeling lopen we langs de haven met de bekende Kamper Kogge en de IJsselkade. Nog even vergapen we ons aan het Oude Raadhuis, de Nieuwe Toren en de Botermarkt om in een van de vele horecagelegenheden weer op adem te komen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Poep

Marijke Claus, 15-05-2020

Vandaag deze tocht gelopen. De minst fijne tot nu toe. De stad Kampen is erg mooi, maar op de rest van de route heel veel hondenstront, zodat je daar steeds alert op moet zijn en niet relaxed door de bermen kunt lopen. Jammer.

TT Kampen

Rob Wolfs, 26-02-2020

De routebeschrijving is op een aantal punten verbeterd, met dank aan Roel Jonker.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info