Trage Tocht Kanne

Fort Eben Emael, Sluis van Ternaaien en Lanaken

Trage Tocht Kanne
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Maastricht

 • Startadres:

  Statieplein, Kanne
  Statieplein
  Kanne

 • Coördinaten:

  50°48’54” N   5°40’7” E

Het aandeel Nederland in deze wandeling ten zuiden van Maastricht is bescheiden, want we beginnen en eindigen deze verrassende tocht in het Belgische Kanne. Vanuit het dorp lopen we over de markante brug het Albertkanaal over en sta je met verbazing te kijken hoe de krijtheuvels tot op de kanaalbodem zijn doorgraven. Aan de overzijde verruilen we Limburg voor het Franstalige Luik. Wat volgt is een stukje militaire geschiedenis. Je betreedt het terrein van reusachtige Fort Eben-Emael, dat door de Belgen vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Je doorkruist het enorme terrein en even later sta je met verwondering aan de rand van de hoge mergelwand te kijken naar de Maas, het kanaal en het sluizencomplex van Ternaaien. Een mooi pad langs krijtrotsen en groeven brengt ons naar de brug over het kanaal. Even later lopen we door het charmante dorp Lanaye en langs de oevers van de Maas. Aan de andere kant van de gemoderniseerde sluizen klimmen we weer het mergelmassief op. Via de flanken van de Sint Pietersberg en door het dal van de Jeker komen we uit bij het chique Chateau Neercanne en dalen we af naar ons eindpunt net over de grens.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Kanne

Hannie den engelsman, 08-08-2017

Gisteren hebben we deze prachtige wandeling gelopen en we hebben genoten. Het fort, het uitzicht op de sluizen, de steile wanden van de Montagne St. Pierre: het zijn allemaal hoogtepunten. En dat geldt ook - maar dan letterlijk - voor de gemene klimmetjes die ertussen zitten!

TT Kanne

Rutger Burgers, 28-07-2017

Ja, dat kan van invloed zij op de route, zij het dat de tocht niet echt via de Kannerberg gaat, maar er onderlangs

TT Kanne

Hannie den engelsman, 28-07-2017

Beste Rutger, Bedankt voor je reactie. Maar er is momenteel een brand in de grotten van de Kannerberg en ik vroeg me af of dit van invloed is op deze route.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Brasserie Loverix

Rue werihet 25

4690 Eben Emael

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info