Trage Tocht Kasteel Doorwerth

Duno, Laag en Hoog Oorsprong en de Wolfhezerbeek

Trage Tocht Kasteel Doorwerth
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doorwerth

 • Startadres:

  kasteel Doorwerth
  Fonteinallee 2
  6865 ND Doorwerth

 • Coördinaten:

  51°58’0” N   5°47’20” E

We starten op de parkeerplaats bij kasteel Doorwerth, maar je kunt ook bij de bushalte beginnen van lijn 86 die vanaf station Arnhem rijdt. Kasteelcafé De Zalmen is een mooie plek om eerst nog even wat te drinken. Deze wandeling gaat in een grote cirkel door het groen rondom de plaats Doorwerth. We lopen eerst op en langs de soms steile randen van de stuwwal met beneden de uiterwaarden van de Rijn. De uitizichtpunten op landgoed Duno over de Rijn en de Betuwe zijn fantastisch. Vanaf de Westerbouwing vervolgt de route over brede bomenlanen van de landgoederen Laag en Hoog Oorsprong. Even later komen we in de bossen rond Wolfheze en we lopen een heel eind langs de droge en soms natte beddingen van de Wolfhezerbeek. Beroemd is het pad langs de Wodanseiken, die door veel schilders zijn vereeuwigd. We wandelen langs de Wolfhezerheide, waar de koeien lopen te grazen en volgen het beekdalletje aan de rand. Dan steken we de hei dwars over en wandelen we weer een flink stuk door het bos. Aan het eind duiken we steil naar beneden naar het kasteel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke tocht (en lekker rustig)

Frank van der Meer, 10-11-2017

Helemaal eens met collega-wandelaar Arlette hieronder: een werkelijk oogverblindend mooie wandeling. Op zondag zal het druk zijn, maar op deze prachtige herfstige vrijdag wandelen we bijna 'mensvrij' door de prachtige bossen rond Kasteel Doorwerth. Hoogtepunten: het kasteel, de Wodanseiken en de weidse zichten op de uiterwaarden van de Rijn. Topper!

Zeer fotogeniek, wel toeristisch

Arlette Boog, 07-05-2017

Oogverblindend mooie route die het op de foto ook heel goed doet. En zoals ik al had verwacht loop je deze route op een zondag niet in je eentje... Dit is voor veel wandelaars erg populair gebied vanwege de prachtige omgeving, de vele bankjes en picknicktafels en de bijzondere horeca onderweg. Wil je de mooie omgeving wat meer voor jezelf... loop op een doordeweekse dag buiten het seizoen!

Prachtig!

Irene, 01-04-2017

Prachtige tocht. Tip: bezoek de uitkijktoren Boersberg bijna op het eind van de wandeling, je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving, en je kunt daar vandaan het pad naar beneden volgen, dan kom je weer gewoon terug op de route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info