Trage Tocht Kasteel Doorwerth

Duno, Laag en Hoog Oorsprong en de Wolfhezerbeek

Trage Tocht Kasteel Doorwerth
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doorwerth

 • Startadres:

  kasteel Doorwerth
  Fonteinallee 2
  6865 ND Doorwerth

 • Coördinaten:

  51°58’0” N   5°47’20” E

We starten op de parkeerplaats bij kasteel Doorwerth, maar je kunt ook bij de bushalte beginnen van lijn 86 die vanaf station Arnhem rijdt. Kasteelcafé De Zalmen is een mooie plek om eerst nog even wat te drinken. Deze wandeling gaat in een grote cirkel door het groen rondom de plaats Doorwerth. We lopen eerst op en langs de soms steile randen van de stuwwal met beneden de uiterwaarden van de Rijn. De uitizichtpunten op landgoed Duno over de Rijn en de Betuwe zijn fantastisch. Vanaf de Westerbouwing vervolgt de route over brede bomenlanen van de landgoederen Laag en Hoog Oorsprong. Even later komen we in de bossen rond Wolfheze en we lopen een heel eind langs de droge en soms natte beddingen van de Wolfhezerbeek. Beroemd is het pad langs de Wodanseiken, die door veel schilders zijn vereeuwigd. We wandelen langs de Wolfhezerheide, waar de koeien lopen te grazen en volgen het beekdalletje aan de rand. Dan steken we de hei dwars over en wandelen we weer een flink stuk door het bos. Aan het eind duiken we steil naar beneden naar het kasteel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fraaie tocht

Gerrit Munneke, 07-11-2020

Op vrijdag 6 november 2020 eens wat verder van huis gegaan en de tocht 'Kasteel Doorwerth' gedaan. Hier zeker geen spijt van gehad want het is een fraaie tocht. Mooie vergezichten, fraaie natuur, heuvelachtig landschap en prima wandelpaden. Ook veel andere routes gaan er door dit gebied (diverse Klompenpaden, Maarten van Rossumpad en kleinere lokale routes). We waren dan ook niet de enige wandelaars die van dit gebied en het mooie weer genoten. Voor de wandelliefhebber zeker een aanrader.

Reactie op Rita

Rob Wolfs, 18-09-2020

Dankjewel Rita, dat doet me deugd! Ik hoop dat je van de andere routes evenveel zult genieten.

Schitterende tocht

Rita Troost, 18-09-2020

Al heel wat voetstappen gezet op de Veluwe met diverse mooie wandelingen uit de gidsjes, maar dit is de eerste tocht uit de gids 'Wandelen over de onbekende Veluwe' die we maken en idd, onbekend, maar wat een schitterende, afwisselende tocht. De weergoden waren ons gunstig gezind wat echt het gevoel geeft van een vakantiedag. Deze tocht komt zeker nog eens op de agenda.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Kasteelcafé De Zalmen

Fonteinallee 2 A

6865 ND Doorwerth

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info