Trage Tocht Kasteel Doorwerth

Duno, Laag en Hoog Oorsprong en de Wolfhezerbeek

Trage Tocht Kasteel Doorwerth
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doorwerth

 • Startadres:

  kasteel Doorwerth
  Fonteinallee 2
  6865 ND Doorwerth

 • Coördinaten:

  51°58’0” N   5°47’20” E

We starten op de parkeerplaats bij kasteel Doorwerth, maar je kunt ook bij de bushalte beginnen van lijn 86 die vanaf station Arnhem rijdt. Kasteelcafé De Zalmen is een mooie plek om eerst nog even wat te drinken. Deze wandeling gaat in een grote cirkel door het groen rondom de plaats Doorwerth. We lopen eerst op en langs de soms steile randen van de stuwwal met beneden de uiterwaarden van de Rijn. De uitizichtpunten op landgoed Duno over de Rijn en de Betuwe zijn fantastisch. Vanaf de Westerbouwing vervolgt de route over brede bomenlanen van de landgoederen Laag en Hoog Oorsprong. Even later komen we in de bossen rond Wolfheze en we lopen een heel eind langs de droge en soms natte beddingen van de Wolfhezerbeek. Beroemd is het pad langs de Wodanseiken, die door veel schilders zijn vereeuwigd. We wandelen langs de Wolfhezerheide, waar de koeien lopen te grazen en volgen het beekdalletje aan de rand. Dan steken we de hei dwars over en wandelen we weer een flink stuk door het bos. Aan het eind duiken we steil naar beneden naar het kasteel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Rita

Rob Wolfs, 18-09-2020

Dankjewel Rita, dat doet me deugd! Ik hoop dat je van de andere routes evenveel zult genieten.

Schitterende tocht

Rita Troost, 18-09-2020

Al heel wat voetstappen gezet op de Veluwe met diverse mooie wandelingen uit de gidsjes, maar dit is de eerste tocht uit de gids 'Wandelen over de onbekende Veluwe' die we maken en idd, onbekend, maar wat een schitterende, afwisselende tocht. De weergoden waren ons gunstig gezind wat echt het gevoel geeft van een vakantiedag. Deze tocht komt zeker nog eens op de agenda.

TT kasteel Doorwerth

Wim van Wijk, 12-06-2020

Vandaag 12/6 deze briljant van een wandeling gelopen; een schitterende tocht met mooie uitzichten, afwisselende paden; even neergestreken op het terras van de Westerbouwing waar we hebben genoten van heerlijke koffie met appelgebak en vooral van het prachtige uitzicht. Het deel langs de droge bedding bij de Wodanseiken is fascinerend en van een ongekende schoonheid ; Meer dan eens is hier de spreuk van Rousseaux van toepassing: Loop niet als een ijlbode doch wandel als een ontdekkingsreiziger. deze wandeling in de top drie.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info