Trage Tocht Kasteel Vorden

Landgoederen Vorden en Kieftskamp, Veengoot

Trage Tocht Kasteel Vorden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vorden

 • Startadres:

  station Vorden
  Stationsweg
  7251 EL Vorden

 • Coördinaten:

  52°6’25” N   6°19’5” E

We maken met deze 500e Trage Tocht een prachtige jubileumwandeling door het lieflijke Achterhoekse landschap bij Vorden. Daarbij valt volop te genieten van het prachtige kasteel, want we lopen er twee keer omheen. De wandeling staat bol van de bomenlaantjes, zoals je die vaak op landgoederen in de Achterhoek tegenkomt. Het land zelf is trouwens ook bol. De licht glooiende akkers en weiden geven het landschap iets intiems. Voeg daarbij de klassieke boerderijen met gekleurde luiken en je hebt het plaatje compleet. Soms zie je alleen de luiken en het dak boven het bolle veld uit. Zoals je van ons gewend bent lopen we vooral langs de randen van bos en boerenland. We maken een lusje over landgoed Kieftskamp. Natuurlijk pauzeren we even bij het heideveldje vlak voor boerderij 't Hissink. Wát een mooie plek!! Vervolgens gaat de route zowat twee kilometer over de stoere Bekmansdijk. Hier kunnen we even lekker doorstappen. We komen weer uit bij de brede Veengoot, die we tijdens deze wandeling maar liefst vier keer kruisen. Achter boerderij Schimmel is de oversteek het mooist, met de steilrand pal aan het water. Ook het laatste eindje van het kasteel naar het dorp is leuk. Vanaf de Vordense Beek leidt een steegje naar de kerk en het klassieke hotel Bakker.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Anderhalve meter afstand!

Heleen en Jos, 22-03-2020

Op een prachtige, zonnige zondag in maart wil je er toch wel graag even op uit in de hectiek van de corona-crisis. Zeker na een week bikkelen in de zorg en met nog meer bikkelen in het vooruitzicht. Maar hoe mijdt je de drukte en houd je anderhalve meter afstand tot elkaar? We gingen daarom niet naar strand of park, waar het op de zaterdag nog mega-druk was en kozen voor de mooie, doorgaans rustigere Achterhoek. En rustig was het daar op deze route en mede-wandelaars hielden keurig afstand. Het was een mooi uitgezette route met verrassend veel bos. Boerderijen, landerijen, het kasteel. Veel bloeiend hondsdraf en bosanemoon langs het pad. Makkelijk en gratis parkeren bij het station. Zeer duidelijke routebeschrijving. Alle horeca gesloten op last van de overheid, dus wij hadden proviand bij ons, bankjes genoeg. Bedankt weer.

Wandeling omgeving Vorden

Josephine, 14-03-2020

Prachtige omgeving met leuke boerderijen en gevarieerde landschappen i.h.b. het knopenlaantje en het kasteel Vorden. Echt de moeite waard!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info