Trage Tocht Kasteel Vorden

Landgoederen Vorden en Kieftskamp, Veengoot

Trage Tocht Kasteel Vorden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vorden

 • Startadres:

  station Vorden
  Stationsweg
  7251 EL Vorden

 • Coördinaten:

  52°6’25” N   6°19’5” E

We maken met deze 500e Trage Tocht een prachtige jubileumwandeling door het lieflijke Achterhoekse landschap bij Vorden. Daarbij valt volop te genieten van het prachtige kasteel, want we lopen er twee keer omheen. De wandeling staat bol van de bomenlaantjes, zoals je die vaak op landgoederen in de Achterhoek tegenkomt. Het land zelf is trouwens ook bol. De licht glooiende akkers en weiden geven het landschap iets intiems. Voeg daarbij de klassieke boerderijen met gekleurde luiken en je hebt het plaatje compleet. Soms zie je alleen de luiken en het dak boven het bolle veld uit. Zoals je van ons gewend bent lopen we vooral langs de randen van bos en boerenland. We maken een lusje over landgoed Kieftskamp. Natuurlijk pauzeren we even bij het heideveldje vlak voor boerderij 't Hissink. Wát een mooie plek!! Vervolgens gaat de route zowat twee kilometer over de stoere Bekmansdijk. Hier kunnen we even lekker doorstappen. We komen weer uit bij de brede Veengoot, die we tijdens deze wandeling maar liefst vier keer kruisen. Achter boerderij Schimmel is de oversteek het mooist, met de steilrand pal aan het water. Ook het laatste eindje van het kasteel naar het dorp is leuk. Vanaf de Vordense Beek leidt een steegje naar de kerk en het klassieke hotel Bakker.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Jubileum waardig!

Arlette Boog, 23-05-2020

Met veel plezier loop ik in Corona-tijd deze schitterende tocht door het Achterhoeks landschap. Deze 500ste Trage Tocht wordt door Rob en Rutger in Hotel Bakker voor de horeca lockdown uitbundig gevierd. Ze staan op de foto met geheven glas. Helaas staat vandaag het terrasmeubilair van het nostalgische hotel restaurant wat droevig tegen het muurtje gestapeld. Het altijd zo vrolijke plaatsje vol leuke terrassen ligt er in deze periode wat verloren bij. Ik hoop op betere tijden. Ik maak er een weekendje van en logeer in Vierakker bij Onder de Noot. De auto parkeer ik bij het station van Vorden en raak in gesprek met een tweetal Pieterpad-lopers. Het pareltje van de route zie ik al na een paar minuten. Kasteel Vorden in al haar glorie. De tocht voert me over kleine paadjes met dromerige boerderijen. Wat ben ik verliefd op deze streek. Ik steek de Veengoot over en loop afwisselend langs weiland en door het bos. Veelal op de rand van bos en boerenland waar ik zo van hou. Landgoed Kieftskamp heeft de mooiste houtwallen en ik loop verder over zand- en graspaden. In dit boerenland zijn alle weggetjes onverhard. Aan het zogenaamde 'stoere' rechte stuk op de Bekmansdijk komt mijn inziens geen eind maar ik neem het voor lief. Ondanks de droogte is alles nog zo prachtig groen dus vervelen doe ik mij zeker niet. Eenmaal terug bij het kasteel is het gezellig uitziende restaurant 't Kasteelhaantje uiteraard nu gesloten. Maar wat zal dat een leuke plek zijn van de zomer als de horeca weer open is. Bij het station ontdek ik Hotel Restaurant de Gravin er vlakbij. Dat had ik blijkbaar over het hoofd gezien. Dus ook bij start en finish buiten Corona tijd een horecagelegenheid.

TT Kasteel Vorden

Mathilde van amersfoort, 13-05-2020

Mooie tocht met zeer goede beschrijving. Erg rustig. Kwamen op een gegeven moment wel een uur niemand tegen. Ook nog twee reeën gespot. Verder veel vogelgeluiden. Bedankt!

TT kasteel Vorden

Wilco Meinen, 09-05-2020

Vanmorgen deze fraaie jubileumtocht gelopen en het was de moeite waard!Veel bos en wat mij opviel was de stilte in dit gebied behalve het vrolijke gefluit van vogels en ook een specht was duidelijk hoorbaar! De omschrijving is prima en zo omschreven dat je gewoonweg niet verkeerd kunt lopen! Jammer dat het kasteel nu niet open was maar heb genoten van de omgeving wat is de Achterhoek toch mooi! Een aanrader voor elke wandelliefhebber is deze wandeling zeker!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info