Trage Tocht Klein Amsterdam

Tijdelijk gesloten

Empese en Tondense Heide en Eerbeekse Hooilanden

Versiedatum: 08-04-2024

Eerbeeksche Hooilanden
9 KM
Start:

parkeerplaats Empese en Tondense Heide, Tonden

Details

Tijdelijk gesloten

Deze tocht is tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli afgesloten. Daarna zullen we gaan kijken of de route weer in gebruik genomen kan worden.

We maken een verrassend mooie wandeling in het agrarische overgangsgebied tussen de Veluwerand en het IJsseldal. Op het eerste deel van de route lopen we over onverharde bomenlanen door het boerenland rond het buurtschap Klein Amsterdam. Na het oversteken van de Hallsedijk volgen we de Mestweg, een fraaie eikenlaan op de rand van boerenland en het nieuwe natuurgebied Empese en Tondense Heide van Natuurmonumenten. In dit natte terrein maken we grotendeels gebruik van de prachtige wandelpaden over uitgezette paaltjesroutes, maar dan wel in een omgekeerde of aangepaste richting om alle pareltjes aan elkaar te kunnen rijgen. Van de hei is hier niet veel meer te zien, het gebied bestaat tegenwoordig voornamelijk uit verruigde graslanden, kleine bosjes, bomenlanen en veel plassen. In de blauwgraslanden groeien in het voorjaar en zomer bijzondere bloemen. De wandeling gaat ook even over de Eerbeekse Hooilanden, een gebied dat een paar jaar geleden nog gewoon landbouwgrond was en nu weer natte natuur zoals het vroeger ook was met blauwgraslanden. Door de eigenaren van natuurboerderij ?'de Mhene?' opengesteld voor wandelaars. Deze wandeling is alleen met eigen vervoer bereikbaar en verstoken van horeca, dus zelfvoorziening is gewenst. Maar daar krijgen we dan wel een waar kleinood met veel exclusief wandelen en een rustige omgeving voor terug.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

TT Klein Amsterdam

Rob Wolfs, 08-04-2024

Deze tocht is wegens broedseizoen van 15 maart tot 15 juli afgesloten. Na die tijd zullen we opnieuw gaan bekijken hoe dan de situatie is. De rode en...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info