Trage Tocht Kleve Amphitheater

Rindern, Donsbrüggen en Neuer Tiergarten

Trage Tocht Kleve Amphitheater
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Kleve

 • Startadres:

  parkeerplaats Forstgarten
  Wasserburgallee
  Kleve

 • Coördinaten:

  51°47’56” N   6°7’42” E

We maken aan de rand van Kleve een mooie, afwisselende wandeling door twee totaal verschillende landschappen, van laag naar hoog. Op de eerste helft gaat de tocht door het meer open gebied van het Rijndal via de typisch Duitse dorpjes Rindern en Donsbrüggen. We komen langs een gemoderniseerde Wasserburg en we wandelen over een mooie lange eikenlaan richting de hoge stuwwal. Maar daar buigen we weer af en tussen de velden lopen we naar Schloss Gnadenthal. Opnieuw door het open land en langs de fraaie kerk van Donsbrüggen komen we bij het bos op de stuwwal. We volgen een pad dat in een kloof tussen bosheuvels door omhoogloopt. Bovenop de berg lopen we over een bijzondere kastanjelaan. We maken even een uitstapje naar de Klever Berg met uitzichttoren en restaurant. Terug naar het bos en een stevige klim omhoog naar de Sternberg met fraaie uitzichten en die komen er nog veel meer. Afdaling via de berceau met mooi zicht over het Prinz Moritz Kanal, een imposant grand canal. We lopen langs het kanaal en door het historische park Forstgarten terug naar de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kleve

Roger Vd Broek, 31-05-2019

Op 31-05-2019 deze tocht gelopen. kan niet anders beschrijven dat dit een geweldig mooie afwisselende wandeling is. Net over de grens maar toch al anders.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Altes Landhaus

Joseph-Beuys-Allee 1

47533 Kleve

Zum Aussichtsturm

Königsallee 260

47533 Kleve

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info