Trage Tocht Kleve Landschaftspark

Unterstadt, Kermisdahl, Prinz Moritzweg en Oberstadt

Trage Tocht Kleve Landschaftspark
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  parkeerplaats Koekkoekplatz, Kleve
  Koekkoekplatz
  Kleve

 • Coördinaten:

  51°47’25” N   6°8’19” E

We maken een niet al te lange, bijzondere wandeling in Kleve: een mix van urban walking, natuur en cultuurhistorie. We starten in het centrum dat ook goed met de bus vanuit Nijmegen te bereiken is. Op de heenweg langs museum Koekkoek, aan te bevelen voor liefhebbers van landschapschilderijen, door het winkelgedeelte van de Unterstadt en langs de grote Stiftskirche naar het water van de Kermisdahl. Verderop vervolgen we onze route door het Sternbusch en we beklimmen de Papenberg. Terug over de Prinz Moritzweg langs de Kermisdahl en het allermooiste stuk waarbij we over een bomenlaan tussen de velden aflopen op het silhouet van de Oberstadt met kasteel Schwanenburg. De stad weer in naar boven, langs het oude kasteel, tevens museum, en nog even langs het water van de Kermisdahl/Spoy terug naar de parkeerplaats/bushalte. Op de hele route veel verwijzingen naar restanten van het Landschaftspark van Prinz Johann Moritz uit de 17e eeuw. In en om Kleve zijn veel horecagelegenheden te vinden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Kleve Landschaftspark

Rob Wolfs, 17-12-2018

De route is aangepast en (tijdelijk) een stukje omgeleid tot de werkzaamheden langs de Kermisdahl afgerond zijn. Kaarten en tekst zijn nu weer actueel.

Reactie op Andre2

Rob Wolfs, 07-08-2016

Beste André, ook de wegen van een routemaker zijn soms ondoorgrondelijk. Geintje, ik weet niet meer waarom ik via dat overdekte winkelcentrum ging. Waarschijnlijk om zo snel mogelijk van het ene punt naar het andere punt te komen.

Veel afwisseling

Andre2, 06-08-2016

Helaas maar een deel van deze wandeling kunnen lopen. Maar wat een variatie. Zeker toch veel natuurschoon. En leuke plekjes in de stad. Echter: Waarom de wandeling ook nog door een klein overdekt winkelcentrum loopt is mij een raadsel. Misschien wil de uitzetter hierop nog even een toelichting geven?!? De joodse gedenkplaats is aangrijpend. Helaas verkeerd gelopen daarna, waardoor wij een rondje om de burcht liepen en het pad met trap naar beneden aanvankelijk over het hoofd zagen. Deze wandeling is beslist de moeite waard.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info