Trage Tocht Kranenburg

Kranenburger Bruch, Frasselt en Reichswald

Trage Tocht Kranenburg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Kranenburg

 • Startadres:

  Tourist Info Center Alter Bahnhof
  Bahnhofstrasse 15
  47559 Kranenburg

 • Coördinaten:

  51°47’11” N   6°0’20” E

We maken een wandeling vanuit het Duitse Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. De route start bij het bezoekerscentrum in het oude stationsgebouw. We lopen langs de mooie donjon en stadsmuur, langs de Wallfahrtskirche St Paul und Peter naar de historische dorpskern. Hier is volop horeca. Langs de rand van het stadje gaan we in de richting van het Kranenburger Bruch, restant van een veengebied dat ooit langs de rivieroevers van de Rijn lag. Vroeger werd het ook wel Armenveen genoemd. Nu genieten we van de natte natuur. De tocht vervolgt over rustige asfaltweggetjes via het plaatsje Frasselt in de richting van het uitgestrekte Reichswald. We wandelen door het heuvelachtige bos over brede en smalle paden. Het loofbos bestaat voornamelijk uit beuken. Op de terugweg voert de route ons tussen de velden weer naar Kranenburg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Linda Redder TT Kranenburg

Rob Wolfs, 28-08-2018

Beste Linda, bedankt voor je mooie woorden. Ik heb de eiken vervangen door lindebomen.

Wel heel erg fraaie Trage Tocht

Linda Redder, 27-08-2018

Vorige week dinsdag deze Trage Tocht gelopen om na een weekenduitstapje naar Duitsland nog even in Duitse sferen te blijven. Zeer fraaie wandeling. Het Reichswald is prachtig, en de door jullie gekozen paden zijn zeer afwisselend (van brede paden tot heerlijke eenmanspaadjes). Echt genoten dus en het vakantiegevoel lekker kunnen vasthouden. Een puntje: in alinea 1 van de routebeschrijving, langs het voetpad (Waschwall) staan geen eiken, maar lindebomen.... ;-)

Verrassende wandeling, doen!

Andre2, 17-04-2016

Mooie natuur en leuk golvend (open) terrein. Je hebt soms de indruk diep in Duitsland te lopen (zo Duits oogt alles) maar het is o zo dichtbij! Beslist een aanrader als je hier nog nooit bent geweest om hier te gaan lopen. Je kunt met je OV-chipkaart gewoon inchecken in de Duitse bus in Nijmegen CS. Deze tocht gelopen tot ongeveer punt 5 (de rest van de wandeling had ik al eerder min of meer eens gelopen én ik was toe aan een langere wandeling). Ik heb de wandeling vervolgd in zuidelijke richting door het Rechiswald. Vervolgens op de grens bij het café, Nederland weer ingedoken en - via natuurgebied Sint Jansberg - bij Plasmolen weer de bus gepakt. Een leuk alternatief mocht je al eens eerder in de buurt van Kranenburg te hebben gewandeld. Let op: Bij de bushalte in Kranenburg staat geen dienstregeling aangegeven dus van te voren opzoeken hoe laat de bus teruggaat. Het begin van de wandeling is wat onduidelijk als je met de bus aankomt. De bedoeling is dat je richting het zuiden loopt, de rotonde vervolgens 3/4 neemt (richting de winkels) en vervolgens het eerste wandelpand (dat is al heel snel) links. Je zit dan op de route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info