Trage Tocht Laag Soeren 2

Soerense beek, Jutberg en Soerense Broek

Trage Tocht Laag Soeren 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Laag-Soeren

 • Startadres:

  café-restaurant-hotel De Harmonie
  Harderwijkerweg 35
  6957 AB Laag Soeren

 • Coördinaten:

  52°4’59” N   6°4’34” E

We maken een mooie wandeling aan de rand van de Veluwezoom langs de diep gelegen sprengen van de Soerense beek die in de tweede helft van de 19e eeuw werd gegraven. Vroeger stonden er langs de beek drie papiermolens en een korenmolen. We komen verderop langs het voormalige Badhuis, ook wel Bethesda genoemd, waar tussen 1850 en 1940 de watergeneeskunde beoefend werd. Het Badhuis heeft grote invloed gehad op de latere ontwikkeling van het dorp Laag Soeren. Jarenlang heette het huis Soeria en was in gebruik als meditatiecentrum. Het huis werd in 2005/2006 verbouwd tot appartementencomplex voor vijftigplussers en heet sindsdien 'Landgoed Laag Soeren'. De route vervolgt door de bossen van Nationaal Park Veluwezoom. Bijzonder spannend zijn de slingerpaadjes die steil op en neer gaan over de heuvels van de Dammensberg en de Jutberg. We raken de rand van Dieren en na de oversteek van het Apeldoorns Kanaal wandelen we door het Soerense Broek. Boerenland dat voor een groot deel nieuwe natte natuur wordt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heuvels jutberg

Monique Ditzel, 29-06-2020

Vandaag de wandeling gelopen. Ik vond de heuvels over de jutberg in de omschrijving lastig, maar met de kaart was het prima te doen. Bij deze heuvels stonden we oog in oog met een familie wilde zwijnen. Wat een gave ervaring!

Reactie op Josephine

Rob Wolfs, 18-05-2020

beste Josephine, bedankt voor je reactie. Vervelend dat je daar niet uitgekomen bent. Het is ter plekke inderdaad een wat ingewikkelde situatie, maar ik kan het niet beter en duidelijker beschrijven dan ik al gedaan heb. Het enige wat in dit soort gevallen kan helpen is het gebruik van een gpx-track.

TT Laag Soeren

Josephine, 17-05-2020

Bij punt 2 kwam ik helemaal niet uit. Dit gedeelte is te complex en verwarrend. Gelukkig waren er andere wandelaars die mij op de goede weg hadden geholpen vanaf punt 3. De beschrijving van punt 2 zou wat duidelijker kunnen zijn.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant-hotel De Harmonie

Harderwijkerweg 35

6957 AB Laag Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info