Trage Tocht Leersum-Doorn

Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug

Trage Tocht Leersum-Doorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Een stevige rondwandeling van 19 km op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied tussen Leersum en Doorn. De route kan echter ook opgesplitst worden in twee kortere varianten van ongeveer 10 km. We wandelen aan de noordkant steeds door het bos. Heuveltje op en heuveltje af. Met steeds weer mooie uitzichtpunten, bijvoorbeeld bij de graftombe van Nellestein op de Donderberg, op de Kaap en bij St. Helenaheuvel. We wandelen over de landgoederen Darthuizen, Dartheuvel en door de Kaapse Bossen. Aan de zuidkant lopen we langere tijd over de historische Postweg, ooit in gebruik voor de tram tussen Utrecht en Rhenen. Nu een prachtige onverharde laan voor wandelaars, met soms hele oude en statige beuken. Landgoed Broekhuizen met zijn kasteel en de mooie uitzichten op het open Langbroekerweteringgebied zijn het toefje op de pudding.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Leersum-Doorn

Rob Wolfs, 07-05-2019

Aan het eind van de route tussen Broekhuizen en d'Artignan is het wandelpad door bewoners gebarricadeerd. Routes van het wandelnetwerk lopen hier ook langs. Er zijn besprekingen gaande. We hebben een tijdelijke omleidingsroute gemaakt langs de Broekhuizerlaan.

Wijziging in de route

Michiel Hanswijk, 06-05-2019

Vandaag deze route gelopen, prachtig! Opmerking; helemaal aan het einde van de route loop je op het bospad terug naar restaurant d'Arthuizen. Het einde van dit bospas is helaas geblokkeerd, hier staat een drietal nieuwbouwwoningen en schijnbaar is dit stukje pad tegenwoordig priveterrein. Het lijkt er op dat de bewoners het einde van deze route zelf gebarricadeerd hebben, erg vreemd. Jammer genoeg betekent het ook dat je zo'n 500 meter terug moet lopen. Ze hadden dus wel een waarschuwing eerder op het pad mogen plaatsen.

Ervaring

Frederik van Assendelft, 27-08-2018

Leuke tocht. Wel twee maal de mist in gegaan. Onder 3 wordt gemeld dat je voor de lange tocht rechtsaf moet. Daarna volgt een haakje en de rest van de route. Dit deel blijkt op de korte route te slaan, en pas bij de 8e regel kwam ik erachter dat dit een geheel andere route was! Ik ben gewend, en dat is ook gebruikelijk, dat bij inkortingen er wordt overgegaan op een aparte alinea voor dat traject. ---- Onder 9 heb ik na de brug kennelijk een van de driesprongen gemist of niet als zodanig herkend. Ik kwam totaal ergens andere terecht. Omdat de paden en beschrijvingen erg op elkaar lijken en er niet staat aangegeven hoever het volgende "event" ongeveer is, bleef ik doorlopen, tot na meer dan een kilometer ik me begon af te vragen waar die tweede driesprong nu was. Uiteindelijk via de kaart op mijn telefoon maar via een andere route teruggegaan. Kennelijk is hier een gedetailleerde wandelkaart nodig, die ik overigens tot nu toe nooit gemist heb.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info