Trage Tocht Leersum-Doorn

Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug

Trage Tocht Leersum-Doorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Een stevige rondwandeling van 19 km op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied tussen Leersum en Doorn. De route kan echter ook opgesplitst worden in twee kortere varianten van 11 km. We wandelen aan de noordkant steeds door het bos. Heuveltje op en heuveltje af. Met steeds weer mooie uitzichtpunten, bijvoorbeeld bij de graftombe van Nellestein op de Donderberg, op de Kaap en bij St. Helenaheuvel. We wandelen over de landgoederen Darthuizen, Dartheuvel en door de Kaapse Bossen. Aan de zuidkant lopen we langere tijd over de historische Postweg, ooit in gebruik voor de tram tussen Utrecht en Rhenen. Nu een prachtige onverharde laan voor wandelaars, met soms hele oude en statige beuken. Landgoed Broekhuizen met zijn kasteel en de mooie uitzichten op het open Langbroekerweteringgebied zijn het toefje op de pudding.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 16-03-2020

Vandaag stuk van 11 km Leersum gelopen. Een mooie afwisselende wandeling met enkele kuitenbijters. Genieten van de mooie smeltwater dalen en grandioze landgoederen. Een aanrader!

Kaapse Bossen

Fred Den Hertog, 21-02-2020

Omdat een deel van de route over een recreatiepark loopt en de eigenaar geen passantenmeer over zijn terrein wilt de route voor een deel aangepast. Nu een heel mooi stuk van de Kaapse Bossen erbij, dus groen voor bebouwing. Ook een aantal veranderingen in het gebied meegepakt en in de route aangepast. De Kaapse bossen is een gebied waar je echt meerdere keren per jaar moet wandelen. Veel mooier heb je ze niet op de heuvelrug. Wij liepen vandaag het rondje van 10 km en gaan snel het Leersumse deel lopen.

Mooie pittige wandeling

Barend, 14-02-2020

Vandaag deze mooie pittige wandeling gedaan, zeker een aanrader om nog eens de doen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info