Trage Tocht Leersum-Doorn

Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug

Trage Tocht Leersum-Doorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Een stevige rondwandeling van 19 km op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied tussen Leersum en Doorn. De route kan echter ook opgesplitst worden in twee kortere varianten van 11 km. We wandelen aan de noordkant steeds door het bos. Heuveltje op en heuveltje af. Met steeds weer mooie uitzichtpunten, bijvoorbeeld bij de graftombe van Nellestein op de Donderberg, op de Kaap en bij St. Helenaheuvel. We wandelen over de landgoederen Darthuizen, Dartheuvel en door de Kaapse Bossen. Aan de zuidkant lopen we langere tijd over de historische Postweg, ooit in gebruik voor de tram tussen Utrecht en Rhenen. Nu een prachtige onverharde laan voor wandelaars, met soms hele oude en statige beuken. Landgoed Broekhuizen met zijn kasteel en de mooie uitzichten op het open Langbroekerweteringgebied zijn het toefje op de pudding.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Genoten

Annemieke de Bruin, 14-10-2020

Wat een mooie afwisselende tocht met een bijzondere waarneming: een jonge hazelworm. De beschrijving was met de kaart erbij prima te volgen. Een paar dingen maken het misschien nog duidelijker: Ad 2: de vijfsprong waar je linksaf en meteen rechtsaf gaat. Feitelijk ga je dus rechtuit en houd je direkt daarna links aan (wandelpaaltje). Ad 7: Tussen de voetgangerssluis bij 'links bos en rechts open veld' en het bordje Privéterrein is er niet nog een voetgangerssluis. De passage 'en na het passeren [...] weg' kan eruit. Overigens staat er een paar regels eerder een # na 200 meter. Kan er naar mijn idee ook uit. Ad 9: Na 'voor een wit hek rechts' staat er 'even verder op de driesprong' geen bankje. Was echter goed te volgen.

Heerlijke wandeling

Paul van de laar, 11-10-2020

Veel paddestoelen in dit jaargetij, Gestart vanuit doorn, bij de gps even opletten dat je tijdig schakelt naar het tweede deel.

Prachtige tocht

Suzanne, 13-09-2020

Zondag 13 september deze mooie tocht gelopen met behulp van de gpx-route. Dat ging prima. Af en toe was het even zoeken, omdat mijn gps net iets afweek en er meerdere paden liepen (vooral in de Kaapse bossen was mijn gps niet even nauwkeurig). Maar dat maakte verder helemaal niet uit. Wat een mooie wandeling is dit! Ik heb van begin tot eind genoten. Landgoed Broekhuizen was een mooie verrassing. Rond de parkeerplaatsen was het soms drukker (logisch op zondag), maar ik ben ook hele stukken niemand tegen gekomen. Een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Café-restaurant d'Arthuizen

Rijksstraatweg 315

3956 CP Leersum

Eetcafé Wereld van Verschil

Rijksstraatweg 216

3956 CW Leersum

Theehuis en restaurant Chalet Helenaheuvel

St. Helenalaan 2

3941 EH Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info