Trage Tocht Lemele

Archemerberg en Lemelerberg

Trage Tocht Lemele
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Lemele

 • Startadres:

  kerk, Lemele
  Lemelerweg 72
  8148 PD Lemele

 • Coördinaten:

  52°27’10” N   6°24’55” E

We maken een echte bergwandeling in Overijssel. De Archemerberg en de Lemelerberg zijn bijzonder, omdat je op maar weinig plekken in Nederland zo ver rondom je heen kunt uitkijken over de omliggende omgeving. We wandelen Lemele uit over de Lemeler Esch, een open bouwlandgebied en we lopen verder in de richting van de bosrand. Op weg naar de top van de Archemerberg passeren we uitgestrekte velden met jeneverbesstruiken. Jeneverbessen spreken tot de verbeelding en komen dan ook vaak voor in spookverhalen. Bovenop de berg op bijna 80 meter hoogte wandelen we over een groot heideveld met prachtige panorama’s rondom. Door de heuvelachtige bossen koerst de route af op het standbeeld van een leeuw op een pilaar, een monument ter herdenking van de Nederlandse onafhankelijkheid in 1813. Hier ligt ook restaurant/theehuis de Lemelerberg, waar het goed toeven is. Het tweede deel van de tocht gaat over de Lemelerberg. Ook hier wandelen we over glooiende heidevelden, langs jeneverbesstruiken en zandverstuivinkjes.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bijna buitenland

L. Mulder, 24-06-2018

Ddor de omgeving en het heuvelachtige landschao waan je je in het buitenland, maar het is onze eigen achtertuin. De afwisseling tussen bos, hei en landerijen verveelt het nergens. Bijna alle paden zijn onverhard en dat vinden we heel prettig lopen. We liepen deze wandeling niet op de beschrijving, maar aan de hand van de kaart die we door middel van de GPX file in een andere app hadden geladen. Dit blijkt ook prima te werken. Dus opnieuw genoten van de prachtige natuur in eigen land.

Begin

M. Meeuwissen, 06-08-2017

Een prachtige tocht die we de afgelopen week hebben gemaakt. Mooie vergezichten en goed beschreven. Alleen de onduidelijkheid zoals beschreven in november 2015 is er nog steeds. Er is een stuk bos gekapt en de 2e weg vanaf de bosrand is dus niet te vinden.

Op een zonnige zaterdag

Gerrit-Jan, 12-03-2016

was deze ook weer erg lekker om te lopen. Mooie hoogtemeters gemaakt, prachtige vergezichten. Leuke horeca (niet onbelangrijk) en goed te volgen. Bij het stukje nieuw aangelegde mountainbike pad even goed lezen en dan gaat dat ook prima!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boscafé Lemeler Esch

Lemelerweg 16

8148 PC Lemele

Eetcafé De Driesprong

Hellendoornseweg 1

8148 RH Lemele

Restaurant-theehuis De Lemelerberg

Kerkweg 32

8148 PZ Lemele

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info