Trage Tocht Lemele

Archemerberg en Lemelerberg

Trage Tocht Lemele
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Lemele

 • Startadres:

  kerk, Lemele
  Lemelerweg 72
  8148 PD Lemele

 • Coördinaten:

  52°27’10” N   6°24’55” E

We maken een echte bergwandeling in Overijssel. De Archemerberg en de Lemelerberg zijn bijzonder, omdat je op maar weinig plekken in Nederland zo ver rondom je heen kunt uitkijken over de omliggende omgeving. We wandelen Lemele uit over de Lemeler Esch, een open bouwlandgebied en we lopen verder in de richting van de bosrand. Op weg naar de top van de Archemerberg passeren we uitgestrekte velden met jeneverbesstruiken. Jeneverbessen spreken tot de verbeelding en komen dan ook vaak voor in spookverhalen. Bovenop de berg op bijna 80 meter hoogte wandelen we over een groot heideveld met prachtige panorama?'s rondom. Door de heuvelachtige bossen koerst de route af op het standbeeld van een leeuw op een pilaar, een monument ter herdenking van de Nederlandse onafhankelijkheid in 1813. Hier ligt ook restaurant/theehuis de Lemelerberg, waar het goed toeven is. Het tweede deel van de tocht gaat over de Lemelerberg. Ook hier wandelen we over glooiende heidevelden, langs jeneverbesstruiken en zandverstuivinkjes.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kudde schapen op de hei

Heleen en Jos, 27-05-2020

Tijdens ons midweekje Salland liepen wij vandaag deze prachtige Trage Tocht. We hebben van begin tot eind genoten! Het was wel een pittige route. Er was veel moois te zien en zulke leuke paden en paadjes. Petje af voor de routemaker! Het mooie weer en de kudde schapen met herderin op de heide maakten de dag onvergetelijk. Na afloop bij een plaatselijke kaasboerderij lekkere kaasjes gehaald. Voor straks bij de borrel. Aanrader deze uitmuntend beschreven, uitzonderlijk mooie route!

Trage tocht Lemele

Greetje Braakman, 23-01-2020

Gisteren deze mooie route nog een keer gelopen, een prachtige tocht, en dat met veel bewolking. De beschrijving is prima!

TT Lemele

Rob Wolfs, 09-12-2019

Deze wandeling is nagelopen en gecontroleerd. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boscafé Lemeler Esch

Lemelerweg 16

8148 PC Lemele

Eetcafé De Driesprong

Hellendoornseweg 1

8148 RH Lemele

Restaurant-theehuis De Lemelerberg

Kerkweg 32

8148 PZ Lemele

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info