Trage Tocht Lhee

Nationaal Park Dwingelderveld

Trage Tocht Lhee
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Lhee

 • Startadres:

  bushalte Oosteresweg, Lhee
  Oosteresweg
  Lhee

 • Coördinaten:

  52°49’35” N   6°23’48” E

Een prachtige route van 16 km vanuit het Drentse dorp Lhee voor 90% over onverharde paden. We wandelen op het eerste deel van de tocht over boerenland langs de Zuid Leederesch, de Dwingelder esch en de Westeinder esch. Via de bossen van het Dwingelderzand komen we bij de grote Dwingeloosche Heide. Op het eerste deel kronkelen we langs de randen van het heideveld tot de Schaapskooi. We passeren twee grote vennen en maken onderweg grote kans dat we één van de twee schaapskuddes met Drentse heideschapen tegenkomen. Dan volgt een lange rechte zandweg dwars over de hei. Opvallend is dat we hier rondom ons heen een ongestoorde horizon hebben. In het Dwingelderveld komen naast dopheide en struikheide ook zeldzame planten voor zoals beenbreek en klokjesgentiaan. In het gebied zijn bijna driehonderd soorten vogels te zien, waarvan een groot aantal ook in het gebied broedt. Langs het Smitsveen verlaten we de heide en via de heuvelachtige bossen van het Lheederzand keren we terug naar Lhee.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op J. van der Linden

Rob Wolfs, 12-10-2020

Beste J. van der Linden, bedankt voor uw reactie. Vermoedelijk bent u dan al eerder verkeerd gelopen. Het is raadzaam om niet alleen op tekst, maar ook op kaart of gpx-track te lopen.

Reactie op N. van Elderen

Rob Wolfs, 12-10-2020

Beste N. van Elderen, bedankt voor je reactie. Ik heb de tekst aangepast.

Trage tocht Lhee

J. van der Linden, 10-10-2020

Wij hebben deze tocht gewandeld op 7 oktober. Blijft toch lastig een niet gemarkeerde wandeling. Ook wij gingen bij punt 2 ergens fout. Geen bordje gezien Opengesteld Particulier Eigendom. Daarna de route niet meer goed kunnen volgen maar uiteindelijk wel de heide overgestoken. Is een prachtige tocht maar kost toch wat extra tijd om zo te wandelen. Vaak op de beschrijving en kaart kijken.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Landhotel De Borken

Lhee 76

7991 PJ Dwingeloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info