Trage Tocht Lhee

Nationaal Park Dwingelderveld

Trage Tocht Lhee
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Lhee

 • Startadres:

  bushalte Oosteresweg, Lhee
  Oosteresweg
  Lhee

 • Coördinaten:

  52°49’35” N   6°23’48” E

Een prachtige route van 16 km vanuit het Drentse dorp Lhee voor 90% over onverharde paden. We wandelen op het eerste deel van de tocht over boerenland langs de Zuid Leederesch, de Dwingelder esch en de Westeinder esch. Via de bossen van het Dwingelderzand komen we bij de grote Dwingeloosche Heide. Op het eerste deel kronkelen we langs de randen van het heideveld tot de Schaapskooi. We passeren twee grote vennen en maken onderweg grote kans dat we één van de twee schaapskuddes met Drentse heideschapen tegenkomen. Dan volgt een lange rechte zandweg dwars over de hei. Opvallend is dat we hier rondom ons heen een ongestoorde horizon hebben. In het Dwingelderveld komen naast dopheide en struikheide ook zeldzame planten voor zoals beenbreek en klokjesgentiaan. In het gebied zijn bijna driehonderd soorten vogels te zien, waarvan een groot aantal ook in het gebied broedt. Langs het Smitsveen verlaten we de heide en via de heuvelachtige bossen van het Lheederzand keren we terug naar Lhee.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Lhee

A Soepenberg, 16-03-2016

Vandaag deze mooie route gelopen (evenals een jaar geleden). Door de vele regen die de laatste maanden is gevallen is een deel van de route alleen te lopen met hoge laarzen. Dat is het gedeelte onder punt 3 waarbij je rechtsaf moet op de hoek van het grote heideveld en dan tot punt 4. Op de hoek van het heideveld staat een bordje met een omleidingsweg. Je moet dan terug naar het begin van punt 3. Om te voorkomen dat je die brede zandweg heen en terug moet lopen kun je bij 3 rechtdoor lopen tot P 21505, daar linksaf te slaan. Bij P 21202 rechtsaf tot over het veerooster en daar linksaf. Je komt dan bij punt 4 (waar ook zo'n bordje staat). Vanaf daar weer de route volgen. Op het bordje staat dat het pad pas opgehoogd kan worden als dit weer droog is geworden. Ik heb een foto van het bordje gemaakt en zal proberen deze bij de foto's te plaatsen.

Reactie op Ruth Monas

Rob Wolfs, 04-11-2015

Bedankt voor je suggestie. Ik heb de beschrijving aangepast.

Aanvulling routebeschrijving

Ruth Monas, 01-11-2015

Bij 2. 'Het paadje buigt van de greppel af'. Een preciezere omschrijving zou zijn: 'Bij de y-splitsing neem je het linkerpad dat van de greppel afbuigt.' Voor het overige een supertocht!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Landhotel De Borken

Lhee 76

7991 PJ Dwingeloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info