Trage Tocht Lochem 2

Grote Veld, Enzerinck en Galgengoor

Trage Tocht Lochem 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Lochem

 • Startadres:

  eetcafé de Zonnebloem
  Zutphenseweg 103
  7241 SC Lochem

 • Coördinaten:

  52°8’49” N   6°22’51” E

We wandelen in de Achterhoek tussen Lochem en Vorden. Grotendeels over brede zandwegen door naaldbossen, over heideveldjes en langs de rand van boerenland. Het Grote Veld was lang geleden een uitgestrekt heidegebied. Rond 1920 werd het bebost met lariks, douglas, fijnspar en grove den. Nog altijd domineren deze bomen het gebied. Natuurmonumenten brengt daar verandering in. Geleidelijk aan wordt van het overwegend donkere en eentonige naaldbos een gevarieerder natuurbos gemaakt. Halverwege de route lopen we over bomenlanen van landgoed Enzerinck en langs het landhuis. Even verder komen we langs zorgboerderij De Vijfsprong met rustpunt. Op deze biologisch dynamische boerderij onderhoudt een therapeutische leef- en werkgemeenschap een groenten- en bloementuin en zorgt voor de koeien. Van de melk van de koeien wordt op het bedrijf kaas, kwark en yoghurt gemaakt. De zuivel en groente wordt verkocht in de natuurvoedingswinkel. Op het tweede deel van de route lopen we door het Galgengoor, het typisch Achterhoekse coulisselandschap met een aangename afwisseling van bos en boerenland. We genieten op deze wandeling vooral van de rust en de stilte.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 27-09-2020

Een mooie wandeling door de afwisseling in wandelgebied. Onderweg diverse paddenstoelen gezien. Prima routebeschrijving. Alleen bij punt 5 laatste gedeelte: je komt uit op een brede bosweg met fietspad en hier linksaf. Deze weg hebben wij niet kunnen vinden. Uiteindelijk kwamen wij uit op de kruising met de Almseweg.

Omdat Linda zo enthousiast was

Gerrit-Jan van den Berg, 28-07-2020

Dachten wij na een week Noord Holland het is tijd om in onze omgeving ook de wandelschoenen weer te gebruiken. Dus vandaag deze voor ons geheel nieuwe omgeving bewandeld. Het was genieten , lekkere brede paden (veel onverhard), lekkere bossen maar ook oorverdovende stilte. Prima. De horeca op het europark is te traag, Bij de start is de horeca snel, vriendelijk en goed geprijsd. De boerderijwinkel onderweg is een aanrader. Het was weer top Rob.

Mooie tocht!

Linda Redder, 27-07-2020

Vorige week donderdag de vernieuwde versie gelopen. Prachtige route, en natuurlijk mooi dichtbij huis. Het nieuwe stukje over het Enzerinck is prachtig, vooral het bomenlaantje. Leuk dat je dan via de zijkant van het huis 'naar voren' loopt. Zo staat Huize Enzerinck mooi in de schijnwerpers. Voor mij weinig 'nieuwe' paden, behalve het stuk diagonaal door het open veld heen. Dat kende ik nog niet. Nu in de zomer met zonnig weer een mooi stukje. Boerenijsje gekocht bij de Zorgboerderij. Weer een geslaagde wandelmiddag voor mij! Verslagje volgt nog op 'Linda'sWalkAbouts'

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé de Zonnebloem

Zutphenseweg 103

7241 SC Lochem

Grand café Merlot

Ploegdijk 2

7241 SC Lochem

Zorgboerderij De Vijfsprong

Reeoordweg 2

7251 JJ Vorden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info