Trage Tocht Loenen

Vrijenbergerspreng, Veldhuizen en Bruisbeek

Trage Tocht Loenen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Loenen

 • Startadres:

  bushalte Bruisbeek, Loenen (Gld)
  Beekbergerweg
  Loenen (Gld)

 • Coördinaten:

  52°6’59” N   6°1’3” E

Deze wandeling staat in het teken van water: sprengen, beken en een kanaal. We lopen over de mooie Loener Schepersweg naar het bos en verder in de richting van de Vrijenbergerspreng. We blijven geruime tijd langs deze diepgelegen spreng lopen, die ooit het Apeldoorns Kanaal van extra water moest voorzien. Een stukje langs het kanaal en de route vervolgt door het halfopen cultuurlandschap van Veldhuizen. Een prachtige bomenlaan leidt ons naar de Loenense enk. We wandelen even door de bebouwing van Loenen en maken dan een tweede lus aan de zuidkant van het dorp. Op het eerste deel wandelen we door het meer open boerenland, en ook hier komen we steeds weer smalle stroompjes tegen. Het laatste stuk van de tocht biedt de mooiste panorama's; hier lopen we langs de rand van de Veluwezoom met een verrassend glooiend landschap.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Loene Trage Tochten

Willem Wandelaar, 21-11-2019

Vorige weeik liep ik deze mooie tocht. Vol afwisseling en natuurlijk de waterval van Loenen, maar veel ander moois is er ook te zien. Aan de noordpunt van het Ereveld Loenen volgt het gpx-bestand een route die dwars door dat terrein gaat, maar door hekken lukt dat niet. Een kleine omweg is zo gemaakt. Volg het hek naar rechts, op de brede onverharde weg naar links, bij de brug rechts oversteken en je bent weer op de route. Ook van deze wandeling heb ik een verslag gemaakt dat te lezen en te bekijken is op : https://wordpress.com/post/willemswonderlijkewandelingen.com/5734

Prachtige tocht

G. V, 16-08-2019

Met veel plezier deze tocht gelopen. We kenden het klompenpad Loenen en de Loenermark tocht (van deze pagina) al, maar deze tocht was toch weer erg afwisselend. Eén opmerking: er staat dat er onderweg geen horeca is, Maar bij 2 als je het kanaal oversteekt zit Bistro de Bron. Zij zijn door de week pas om 11.00 open, dus wellicht wat laat voor vroege vogels, maar de latere starters kunnen daar gewoon terecht.

Heerlijke Veluwe-wandeling!

Frank van der Meer, 24-06-2018

Mooie wandeling met water in de hoofdrol: sprengen, beken en het lommerrijke Apeldoorns kanaal. Deze Trage Tocht bestaat uit twee lussen die samenkomen in het oude Veluwse dorp Loenen. Gaat de noordelijk lus door uitgestrekt bos, de zuidelijke voert je over open boerenland. Lekker veel variatie dus! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttloenen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant Loenermark

Eerbeekseweg 4

7371 CG Loenen

Zorgboerderij de Groote Modderkolk

Vrijenbergweg 24

7371 AA Loenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info