Trage Tocht Maastricht Oost (stadse tocht)

Groene Loper, Heeg, Heugem en Kleine Weerd

Trage Tocht Maastricht Oost (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Maastricht

 • Startadres:

  station Maastricht
  Stationsplein 27
  6221 BT Maastricht

 • Coördinaten:

  50°50’59” N   5°42’18” E

We maken een prachtige stadse tocht door de groene gangen van het zuidoostelijke deel van Maastricht, met een uitstapje naar de glooiende velden. Achter het station lopen we langs Villa Wyckervelder uit 1880, ooit woonhuis van Eug?ne Regout, naar de Groene Loper. Het is een bijzondere ervaring om boven op de snelweg te lopen over een brede promenade tussen lindebomen, langs een hoge haagbeuk, met een blik op de fraaie Lourdeskerk. De omgeving zal hier de komende jaren nog wel flink veranderen door nieuwbouw. Via het Geusseltpark met waterpartijen komen we langs de rand van de wijk Amby in het buitengebied. Hier is het volop genieten van de heuvelachtige Limburgse akkers en boomgaarden. We lopen over brede halfverharde paden tussen heggetjes, passeren een veldkruis en schampen ok weer aan de stadsrand. In de verte zien we de Torenmolen van Gronsveld overal boven uit torenen. Het is een van de weinige torenmolens in Nederland, de enige met een buitenkruiwerk. Vervolgens gaat het kruip-door-sluip-door door de woonwijken De Heeg en Heugem richting Maas, waar we verrast worden door een aaneenschakeling van hoogtepunten. De Kleine Weerd is een kleinood langs de rivier, voormalig eiland met akkers, maar nu vol ruigtes en met natuurlijke oevers langs de Maas. Gegarandeerd met beversporen. We blijven de Maas volgen langs het bijzondere Gouvernement, provinciehuis dat deels op een eiland is gebouwd. We passeren het Bonnefantenmuseum, markant gebouw van architect Aldo Rossi. Langs het Charles Eyckpark met de witte berken en de Waterpunttoren naar d? blikvanger van Maastricht, de Sint Servaasbrug. Via een lange rechte winkelstraat lopen we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info