Trage Tocht Maliskamp

Landgoed De Wamberg, Engelenstede

Versiedatum: 11-06-2024

Waterlelies in bloei
17 KM
Start:

parkeerterrein Kind- en Wijkcentrum Meerlaer, Maliskamp

Details

We wandelen een mooie tocht door het redelijk onbekende platteland onder de rook van 's-Hertogenbosch. De wandeling begint en eindigt in Maliskamp aan de snelweg, maar merk je weinig van want je loopt gelijk het groen in. Aan het begin passeren we een bijzondere Mariagrot vlakbij de vijver in het bos. Een schietgebedje moet voldoende zijn om de tocht zonder kleerscheuren te volbrengen. Aan het eind kunnen we bij de Bernadettekapel de zegen voor de thuisreis vragen. Maar eerst de wandeling. Via een zandweg tussen de golfbanen komen we uit bij de Groote Wetering. Aan de andere kant van dit kanaal bereiken we landgoed De Wamberg. Deze prachtige buitenplaats met kasteel is omgeven door fraaie vijverpartijen en grote rododendronstruiken. Langgerekte weilandjes doorsnijden het parkbos. We wandelen vervolgens een heel eind over een schouwpad langs de Wambergse Beek. In de punt van de Berlicumse nieuwbouw komen we uit op een asfaltweg, die we een kilometer voor lief moeten nemen. Zandwegen tussen akkers en weilanden leiden naar Engelenstede. De naam heeft niets religieus, het recreatiegebied is vernoemd naar een hoeve die hier in de 17e eeuw stond. De wandeling volgt de rand van de grasweiden in het halfopen bos. Opnieuw steken we de Grote Wetering over. Via zandwegen aan de bosrand en graspaadjes langs een sloot bereiken we de onverharde Wambergerstraat terug naar Maliskamp.
Routebeschrijving


Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: in het groeiseizoen veel brandnetels op de paden langs enkele sloten en weteringen. Een lange broek is dan aanbevolen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Coudewater

Fred Den Hertog, 10-06-2024

Route over het Coudewater is helaas niet meer te lopen. Het is advies is om Coudewater te mijden en het dijkpad langs het kanaal te volgen, zoals nu...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info