Trage Tocht Mariëndaal

Johannahoeve, Lichtenbeek en Boschveld

Trage Tocht Mariëndaal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

We maken een mooie wandeling van station Wolfheze naar station Arnhem. Ingeklemd tussen het spoor en de weg tussen Arnhem en Ede ligt hier een prachtig glooiend landschap met verrassende uitzichten. Sporen van de geschiedenis zijn op de landgoederen Lichtenbeek, Boschveld en Mariëndaal nog duidelijk herkenbaar in een oude weg, een theekoepel of een sprengenbeek. Maar bovenal is het genieten van de rust en van de vele onverharde bospaden en de fraaie eiken- en beukenlanen. Landgoed Mariëndaal ligt op de flank van de stuwwal en wordt doorsneden door een erosiedal, waardoor het landschap hier flink geaccidenteerd is. Van oudsher waren er op Mariëndaal bronnen, die werden uitgegraven tot sprengenbeken om watermolens aan te drijven. Voorbij de spreng is rond 1865 een berceau geplant, die ook wel de 'Groene Bedstee' wordt genoemd. Een berceau is een pad waarlangs aan weerszijden bomen staan, die aan de bovenzijde met elkaar verbonden zijn. Zo is als het ware een tunnel ontstaan.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Fenne

Rob Wolfs, 17-02-2017

Beste Fenne, volgens mij staat er in de routebeschrijving: 'op driesprong met een pad naar links rechtdoor'. Misschien over het laatste woord heen gelezen?

Mooie tocht

Fenne, 16-02-2017

Verrassend mooie tocht door dit heuvelachtige gebied! Slechts op één punt vonden we de beschrijving onduidelijk. Na het klooster en het kleine stukje fietspad dat daaromheen loopt, begrepen wij dat we linksaf moesten slaan. Bleek rechtdoor te zijn...

Best leuk

Wendy, 13-02-2015

Aan het kaartje is al te zien dat het veel 'immer gerade aus' is met deze wandeling, maar vond het toch wel een leuke korte wandeling

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Restaurant De Leeren Doedel

Amsterdamseweg 467

6816 VK Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info