Trage Tocht Meijendel

Kijfhoek en Bierlap

Versiedatum: 17-04-2024

Zandspoor in Bierlap met de kerk van Wassenaar in de verteWat een mooie wandeling Trage tocht Meijendel (Kijfhoek en Bierlap)
13 KM
Start:

bezoekerscentrum De Tapuit, Wassenaar

Details

Pracht route voor ervaren gebruikers van GPS of topokaart. De duinen bij Meijendel van drinkwaterbedrijf Dunea zijn ongekend populair in de wijde omgeving van Leiden tot Den Haag. Zelfs op weekdagen is het hier druk. Vanuit Meijendel loop je zo naar de veel minder bekende gebieden Kijfhoek en Bierlap en treed je de rust tegemoet. Dat komt natuurlijk omdat je voor deze natuurparels een dagkaart nodig hebt, online te koop bij Dunea. Binnen een kwartier zijn we weg van de hectiek, op zoek naar een stukje ongereptheid. Kijfhoek en Bierlap voldoen helemaal bij wat je van een Trage Tocht verwacht. Het is er sprookjesachtig mooi. We wandelen op smalle paadjes en mulle zandsporen, voortdurend gaat het op en neer. Op het hoogste punt is een fantastisch uitzicht steevast onze beloning. In de dalletjes beneden lopen we tussen grillige bomen door. Varens en mossen bedekken de bodem. De zandige voetsporen maken het lopen zwaar. We kiezen voor een route over een grassige vlakte met doornstruiken en laag kreupelhout. Het voelt als het lopen over een steppe. Een paar keer stuiten we op een klinkerweg. We volgen de ouderwetse klinkers een eindje en gunnen ons gestel wat rust. Want daarna gaat het steeds weer op en neer door de hoge duinen van Bierlap, met de kerk van Wassenaar als baken in de verte. Na een tochtje van krap 8 km keren we met een rijk gevoel terug tussen de andere recreanten op Meijendel. Ook hier is het mooi wandelen in de duinen, maar toch net even anders.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: voor de gebieden Kijfhoek en Bierlap koop je een toegangsbewijs (dagkaart euro 2,00) online https://tickets.dunea.nl/nl/kijfhoekbierlap/tickets of bij Bezoekerscentrum De Tapuit. Het bezoekerscentrum is geopend dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur. Niet op maandag.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

routecontrole april 2024

Rutger Burgers, 17-04-2024

Deze wandeling is onlangs nagelopen. Enkele punten in de routebeschrijving zijn wat scherper geformuleerd. Met dank aan Barbara Tetenberg.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info