Trage Tocht Middelbeers

Tijdelijk gesloten

Kleine Beerze, Landschotse Heide en Aardbossen

Versiedatum: 29-03-2024

De zeer natte Landschotse Heide
10 KM
Start:

Sint Willibrorduskerk, Middelbeers

Details

Tijdelijk gesloten

Helaas moeten we deze route opnieuw tijdelijk afsluiten. Het nieuwe bruggetje over de Kleine Beerze moet wederom onder handen worden genomen. Zodra we bericht krijgen dat de brug weer is opengesteld staat de route weer online.

We maken een mooie korte wandeling vanuit Middelbeers langs de Kleine en Groote Beerze. De huidige rooms-katholieke Sint Willibrorduskerk werd in 1925-1927 gebouwd naar een ontwerp van architect Kooken. Aan het eind van de wandeling komen we langs het Oude Kerkje dat toen te klein geworden was. Via de bebouwing slingeren we naar de Kleine Beerze. Deze 15 km lange beek is na de recente herinrichting ook hier bij Middelbeers een mooi kronkelend beekje, een genot om langs te kuieren. De route vervolgt over brede onverharde paden door het Molenbroek en langs de rand van het bosgebied de Kuikseindse Heide. We komen bij de rand van de uitgestrekte Landschotse Heide, ooit een nat moerasgebied. Nu zijn de grote vennen hier opgedroogd, ook het Wit Hollandven waar we langs lopen. Voor de afwisseling volgen we een alternatief 'Pieterpad' en lopen over een lange rechte bomenlaan met uitzicht over het Brabantse boerenland. Hierna genieten we volop van het mooiste deel van deze tocht, langs de kronkelende Groote Beerze in de Aardbossen. Het is een lange, smalle strook loofbos omringd door boerenland met een beek vol haarspeldbochten en stroomversnellingen. Op de terugweg lopen we door de boerenbuurtschap Huygevoort richting Middelbeers en het 15e-eeuwse Oude Kerkje, tegenwoordig expositieruimte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Pieterpad tijdelijk afgesloten

Rutger Burgers, 27-03-2024

Richard, dank voor je melding. Het paadje Pieterpad (eind tekstblokje 4) is tijdelijk afgesloten. We hebben een alternatief opgenomen in de kaart....

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info