Trage Tocht Mook-Groesbeek

Mookerheide, Herrendal en Zevendal

Trage Tocht Mook-Groesbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Mook

 • Startadres:

  station Mook-Molenhoek
  Lindenlaan
  6584 AC Molenhoek

 • Coördinaten:

  51°46’5” N   5°52’45” E

We wandelen in het Rijk van Nijmegen van station Mook naar Groesbeek. Het is een wandeling van 13 km, maar vergis je niet vooral de eerste helft is een flinke kuitenbijter. We lopen door heuvelachtige bossen en langs heidevelden op de rand van de Nijmeegse stuwwal. We komen bij De Mookerschans, een oud verdedigingswerk van 70 bij 70 meter dat vermoedelijk in de tweede helft van de zeventiende eeuw werd gebouwd. De route vervolgt over mooie paden tussen de velden in het Herrendal. Langs de rand van de Mookerhei met prachtige uitzichten over het Maasdal dalen we weer af naar beneden. Dan volgt nog een keer een laatste stevige klim naar de rand van het Zevendal. Natuurmonumenten heeft onlangs in de graslanden nieuwe hagen aangelegd. We steken het dal over en lopen langs de rand van de Kiekberg. We komen in een open gebied en wandelen over de glooiende velden naar het Groesbeekse bos. Het Groesbeekse bos werd ingeplant tussen 1820 en 1860 en is hiermee een eeuw ouder dan de meeste bossen in Nederland. In het centrum van Groesbeek is volop horeca te vinden en de bus brent ons terug naar Nijmegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Lizelotte

Rob Wolfs, 05-03-2017

Als je kijkt bij de reacties op TT Mook, zie je dat begin januari 2017 de route nog prima te volgen was. Boswerkzaamheden kunnen het soms natuurlijk lastiger maken, maar als je goed op de kaart in de pdf kijkt of beter nog een topkaart van Wandelzoekpagina gebruikt of beter beter nog een gps-track in je mobiel laadt, dan kun je niet zo snel verdwalen....

Trage tocht Mook

LizelotteVervoort-Kennis, 04-03-2017

De vorige reactie hoort bij Trage Tocht Mook , munter, hoge hoenderberg en Wolfsburg Sorry voor de vergissing.

Trage Tocht Mook

LizelotteVervoort-Kennis, 04-03-2017

Deze tocht strandde al bijna punt 2 . Bij: op 3 kruisingen rechtdoor moet je een pad naar links negeren, deze hebben we nooit gezien, waarschijnlijk doordat er heel veel gesnoeid en gekapt Is , we hebben wel de 4e kruising genomen, maar zijn daarna nooit meer goed bij punt 4 gekomen. Dit was het einde van de tocht helaas

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant de Wolfsberg

Mooksebaan 12

6562 KB Groesbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info