Trage Tocht Mook

Muntberg, Hooge Hoenderberg en Wolfsberg

Trage Tocht Mook
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Mook

 • Startadres:

  station Mook-Molenhoek
  Lindenlaan
  6584 AC Molenhoek

 • Coördinaten:

  51°46’5” N   5°52’45” E

We maken een mooie boswandeling op de grens van Limburg en Gelderland tussen Mook en Groesbeek. Het heuvelachtige landschap en de uitgestrekte Groesbeekse bossen met veel loofbomen, beukenlanen en een enkel heideveldje zorgen voor een aangenaam decor. Het Groesbeekse bos ligt op een stuwwal en is deel van een veel groter bosgebied dat in Duitsland overgaat in het Reichswald. Sommige delen van het bos dateren uit de zestiende eeuw. Ze zijn toen aangelegd om dienst te doen als hakhoutbos. Tussen 1820 en 1860 is het hele gebied beplant. Hiermee is het Groesbeekse bos een eeuw ouder dan de meeste bossen in Nederland. We wandelen door het bos van oude landgoederen met klinkende namen als Muntberg, Hooge Hoenderberg en Wolfsberg. Nog maar onlangs zijn hier cultuurhistorische elementen hersteld, zoals een wegwal, naamstenen en een krombeukenlaan. En last but not least beklimmen we de Heumense Schans met uitzichten over de wijde omgeving.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Mook

Rob Wolfs, 17-10-2019

Deze wandeling vandaag gecontroleerd en op enkele punten aangepast. De aan- en afloop is mooier geworden. Halverwege was een bospaadje dichtgegooid. Beschrijving en kaarten zijn nu weer actueel.

Mooie herfstwandeling

A.G. Tychon, 05-11-2017

Vandaag in de ochtend met een herfstzon deze wandeling gelopen met de GPS. Wat een prachtige afwisselende wandeling en de hele wandeling door de bossen en enkele heideveldjes. Kijk voor foto's -> antoonaandewandel.blogspot.nl/2017/11/trage-tocht-mook.html

Reactie op Sabine Hummel

Rob Wolfs, 15-08-2017

Beste Sabine, jammer dat jullie de weg kwijt geraakt zijn. Blijft vreemd dat een reactie eerder hier laat weten dat de wandeling goed is beschreven. Wat duidelijk is voor de een, is het voor de ander kennelijk niet. Wordt vervolgd....

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Herberg restaurant 't Zwaantje

Groesbeeksweg 106

6585 KH Mook

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info