Trage Tocht Neede

Needse Berg, Buurserbeek en Koeweiden

Trage Tocht Neede
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Neede

 • Startadres:

  bushalte Roodland, Neede
  Rapenburg
  7161 EB Neede

 • Coördinaten:

  52°8’16” N   6°36’38” E

We wandelen over het bolle escomplex met zicht op de Hollandsche Molen naar het beboste deel van de Needse Berg. Het is een stuwwal van 35 meter uit de laatste IJstijd. Op de stuwwal zien we een aantal groeven. Tussen 1825 en 1954 werd hier zand en klei gewonnen voor de fabricage van stenen en dakpannen. In de afgegraven lagen bevonden zich diverse fossiele overblijfselen van zoogdieren, waaronder een kaakfragment van een woudolifant. Op het tweede deel van de route lopen we langs de Buurserbeek en de Koeweiden. Hier is nieuwe natuur ontwikkeld door terreinen te verschralen. Er zijn ecologische verbindingszones aangelegd en overloopgebieden voor het geval de Buurserbeek overstroomt. Op de Koeweidendijk komen we langs de schaapskooi 't Schaop'nhoes. De schaapskudde wordt gebruikt voor het fokken van Swifter schapen en het begrazen van natuurterreinen en landbouwgronden in de omgeving van Neede. Aan het eind van de wandeling maken we een klein ommetje over de es om nog een keer van het prachtige uitzicht te genieten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Neede

Rob Wolfs, 05-05-2019

Deze wandeling vandaag nagelopen en gecontroleerd. De routebeschrijving en kaarten zijn geactualiseerd en nu weer helemaal bij de tijd.

Erg verrassend

Anko en Mien, 20-08-2017

Wat is dit een verrassende tocht! Genoten! Dit stukje in de achterhoek is niet zo bekend maar zeker de moeite waard om te wandelen en de mooie natuur te ontdekken. Leuke paden, mooie route over de Needse berg en mooie graspaden langs de Buurserbeek. We hebben genoten! Het laatste gedeelte moesten we wel wat improviseren maar dat is niet erg. Tja, als een pad langs akkerbouw nu helemaal is bebouwd met Maïs en dat kleine hekjes niet zijn te bedwingen met een wandelkar dan kun je niet anders dan een alternatief zoeken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben genoten!!

TT Neede

Rob Wolfs, 04-11-2015

Deze route is in het veld nagelopen en gecontroleerd. De beschrijving is weer bijgewerkt.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant de Olde Molle

Diepenheimseweg 21

7161 MH Neede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info