Trage Tocht Norg

De Slokkert, Langeloërduinen en Oosterveld

Trage Tocht Norg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Norg

 • Startadres:

  bushalte Westeind, Norg
  Westeind
  Norg

 • Coördinaten:

  53°4’0” N   6°27’29” E

We maken een mooie wandeling in het noorden van Drenthe vanuit het brinkdorp Norg. In het centrum van dit dorp staan nog authentieke boerderijen, een Romaanse kerk uit de dertiende eeuw en twee korenmolens. We wandelen over zandwegen langs boerenland in de richting van Westervelde en zwenken af naar de rand van het beekdal De Slokkert. Natuurmonumenten werkt hier aan herstel van het fraaie beekdal. De route vervolgt door bos met veel heuveltjes naar de rand van de Langeloërduinen. De duinen ontstonden door intensieve beweiding met schapen en afplaggen van de hei en zijn nu bebost. Eerst lopen we langs de rand met zicht op het weidse boerenland en verderop doorkruisen we het bos van de Oosterduinen. Op het laatste stuk van de route wandelen we om het Oosterveld heen, een afwisselend gebied met veel open plekken, drassige natuurgraslanden en beekjes. Deze eeuwenoude es is omzoomd met houtwallen. Met dank aan Fokko van der Leest die een eerste versie van de route heeft verkend en aangepast, wandelenrondroden.nl.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht 'Norg', Dwalen door Drenthe

Gerrit Munneke, 07-09-2020

Vandaag deze tocht gelopen vanaf camping Centrum in Norg. Afwisselende wandeling met bos, heide, weilanden, ruig natuurterrein, maisvelden en vergezichten. Na punt 4 zijn we links om het Schillenveen gelopen. Een heel mooi stukje natuur rond dichtgegroeid ven. Vervolgens kom je weer op de bestaande route uit. Bij aankomst bij de Peesterstraat(punt 6) zijn we rechts af naar Norg gegaan omdat we op dat moment al ruim 15 km hadden gewandeld. Moe maar voldaan kwamen we weer terug op de camping en gaf GPS 16.6 km aan.

Kleine aanvulling.

Els, 09-12-2018

We hebben zaterdag, 8 december deze mooie duidelijk omschreven route gelopen. Toch een kleine aanvulling op punt 5. De genoemde paddenstoel staat er wel maar is helemaal grijs en er staat dus geen nummer op. Verder klopt de omschrijving van punt 5 helemaal!!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Café het Norgerhout

Asserstraat 55

9331 JB Norg

Het Wapen van Norg

Brink 4

9331 AA Norg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info