Trage Tocht Nuth

Weustenrade, Helle en Platsbeek

Trage Tocht Nuth
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Nuth

 • Startadres:

  station Nuth
  Stationsstraat 2
  6361 BH Nuth

 • Coördinaten:

  50°55’11” N   5°53’32” E

We maken een mooie wandeling door het Zuid-Limburgse heuvelland. Vanaf station Nuth eerst even door de bebouwing om in het buitengebied te geraken. Op de eerste helft van de route lopen we voornamelijk over brede veldwegen langs glooiende akkers en graslanden. We kruisen het fraaie beekdal van de Hulsbergerbeek, komen langs de dorpen Swier en Weustenrade en zien onderweg gietijzeren wegkruisen en kapelletjes. Verrassende smalle wandelpaadjes met schitterende namen als Bissebeeksvoetpad, Klimmendervoetpad en Vossenvoetpad voeren ons ook weer langs akkerranden naar de rand van Hulsberg. Het tweede deel van de wandeling krijgt een heel ander karakter met veel holle wegen, hellingbosjes, hoogstamboomgaarden en meidoornhagen. We passeren monumentale boerderijen en vakwerkhuizen. We lopen langs de gehuchten Aalbeek en Helle over de Weg aan de Helgats. Via de bebouwing van Terstraten en Tervoort bereiken we het mooie beekdal van de Platsbeek, een kleine snelstromende zijbeek van de Geleenbeek. Hier wandelen we over het Grijzegrubber Kerkpad, het Plasmolenpad en het Voetpad onder de Kamp terug naar het station van Nuth.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Nuth

Hannie den engelsman, 24-05-2018

Mooie wandeling. Zoals eerder gemeld hoef je weinig te klimmen en te dalen bij deze tocht. Je hebt hier echter wel het echte 'Limburggevoel' omdat je veel over een plateau loopt en daardoor prachtige uitzichten hebt. Het bankje aan het eind van punt 1 was verdwenen. Er was alleen nog een eenzame afvalbak.

Afwisselende wandeling met leuke bed en breakfast aan de route

A.G. Tychon, 10-04-2016

Het weer was optimaal om deze route te lopen, lekker over de open veldwegen in de voorjaarszon. Een afwisselende route van open veldwegen met vergezichten en holle wegen met dassenburchten. Verrassend was de limburgse gastvrijheid bij de bed en breakfast 'Onger de Panne' aan de route waar je de bebouwde kom van Nuth verlaat en omhoog loopt via het eerste onverharde pad. Alle horeca gelegenheden in Nuth zijn gesloten en gaan niet voor 16:00 uur open. De gastvrouw van de bed en breakfast sprak ons aan en bied spontaan aan om binnen te komen voor een kop koffie. De kop koffie werd een break van 1,5 uur gezellig buiten op het terras vol enthousiaste verhalen van deze ondernemers die vertelden over hun activiteiten en de omgeving. Echte ambassadeurs van het Limburgs landschap. Als je een overnachting wil koppelen aan je wandeling dan niet verder zoeken maar hier boeken. Als wandelaar mag je ook aankomen voor een kop koffie. Website www.ongerdepanne.nl . De route is goed beschreven en geeft een mooie indruk van het Limburgse landschap. Foto's vind je hier -> wandelingenvanstation.blogspot.nl/2016/04/trage-tocht-nuth.html .

Reactie op Andre2 TT Nuth

Rob Wolfs, 20-07-2015

Dank voor je reactie Andre2. Persoonlijk ben ik ook een liefhebber van de meer traditionele boerenlandschappen. Dat zul je op mijn routes dus wel vaker tegenkomen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Pizzeria grillroom Cleopatra

Stationstraat 12a

6361 BH Nuth

Joe's place

Brommelen 16

6363 CS Wijnandsrade

Chateau Gilbert

Opfergeltstraat 2C

6363 BW Wijnandsrade

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info