Trage Tocht Otterlo

Mosselse Zand en Roekelse bos

Trage Tocht Otterlo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Otterlo

 • Startadres:

  hervormde kerk Otterlo
  Kerklaan 8
  6731 BB Otterlo

 • Coördinaten:

  52°6’3” N   5°46’24” E

Otterlo is een toeristendorp met veel horecagelegenheden en terrasjes waar het goed toeven is. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze wandeling. We wandelen langs een uitgestrekt heideveld en even over een fraaie heuvelkam die deel uitmaken van het natuurgebied De Zanding. Na het kruisen van de Arnhemse weg lopen we door het Otterlose Buurtbos en eerst langs de rand van de zandverstuiving het Mosselse Zand. Verderop loopt de route een stukje over het stuifzand, onderdeel van natuurgebied Planken Wambuis van Natuurmonumenten. Warmte- en droogteminnende diersoorten zoals heidevlinder, kommavlinder, boomleeuwerik, nachtzwaluw en zandhagedis voelen zich thuis in dit open gebied. We duiken opnieuw het bos in, nu het Roekelse bos, een grovedennenbos op arme zandgrond. We beklimmen een verrassend topje en lopen door een heuvelachtig bos. Het laatste deel van de route wandelen we over brede onverharde paden door het boerenland.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige afwisselende route

Hera Klein Gunnewiek, 02-09-2020

Wat mooi, niet altijd gemakkelijk, door het vele 'losse' zand, maar zeer de moeite waard!

Reactie op Johanneke

Rob Wolfs, 06-08-2020

Bedankt voor je reactie Hanneke. De horeca zal ik aanpassen. De gpx, topokaart en tekst op Wandelzoekpagina zijn het meest actueel. Van de wandelgids zijn inmiddels al diverse drukken verschenen. Dus het hangt er vanaf welke druk je hebt. Ik ga het in ieder geval nog even checken.

De Wever

Johanneke de Graaff, 05-08-2020

Vandaag met plezier, ondanks de hitte, deze tocht gelopen. Het was alleen verwarrend dat de kaart in het boekje niet overeen kwam met de GPS-track bij het stuk over de Zanding. De beschrijving volgde wel de GPS-route. Verder kan ik bevestigen dat Carnegie Cottage nu, in handen van een nieuwe eigenaar, 'De Wever' heet. Nu nog beperkt geopend, maar dat verandert vast weer. Zie https://www.weverlodge.com/

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Café-restaurant De Waldhoorn

Dorpsstraat 2

6731 AT Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info