Trage Tocht Otterlo

Mosselse Zand en Roekelse bos

Trage Tocht Otterlo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Otterlo

 • Startadres:

  hervormde kerk Otterlo
  Kerklaan 8
  6731 BB Otterlo

 • Coördinaten:

  52°6’3” N   5°46’24” E

Otterlo is een toeristendorp met veel horecagelegenheden en terrasjes waar het goed toeven is. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze wandeling. We wandelen langs een uitgestrekt heideveld en even over een fraaie heuvelkam die deel uitmaken van het natuurgebied De Zanding. Na het kruisen van de Arnhemse weg lopen we door het Otterlose Buurtbos en eerst langs de rand van de zandverstuiving het Mosselse Zand. Verderop loopt de route een stukje over het stuifzand, onderdeel van natuurgebied Planken Wambuis van Natuurmonumenten. Warmte- en droogteminnende diersoorten zoals heidevlinder, kommavlinder, boomleeuwerik, nachtzwaluw en zandhagedis voelen zich thuis in dit open gebied. We duiken opnieuw het bos in, nu het Roekelse bos, een grovedennenbos op arme zandgrond. We beklimmen een verrassend topje en lopen door een heuvelachtig bos. Het laatste deel van de route wandelen we over brede onverharde paden door het boerenland.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Otterlo

Rob Wolfs, 27-01-2020

De route is gecontroleerd door Fred Den Hertog. De tekst is aangescherpt en nu weer bij de tijd. Dank aan Fred!

Otterl

Fred Den Hertog, 24-01-2020

Een mooie afwisselende route met enorme zandverstuivingen, oude bossen, zandduinen en akkerland. Goed beschreven en dus lekker relaxt kunnen wandelen. Vaak is het je weg zoeken als je over een zandverstuiving loop, maar dit stuk ging nu vlekkeloos. In de winter zijn de akkerstukken iets minder aantrekkelijk, maar toch.... wij zagen tientallen appelvinken, groenlingen en puttertjes foerageren. 14 km is dan vaak snel voorbij. Volgend seizoen maar weer.

Reactie van 8 januari

Anna Galligani, 19-01-2020

Hartelijk dank, ik denk inderdaad dat we wat minder oplettend geweest zijn. We gaan hem nog een keer lopen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Waldhoorn

Dorpsstraat 2

6731 AT Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info