Trage Tocht Oud Avereest

Reestdal, Takkenhoogte en Meeuwenveen

Trage Tocht Oud Avereest
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Oud Avereest

 • Startadres:

  bezoekerscentrum De Wheem
  Oud Avereest 22
  7707 PN Oud Avereest

 • Coördinaten:

  52°37’10” N   6°22’15” E

We maken een landschappelijk zeer gevarieerde wandeling op de grens van Overijssel en Drenthe. Wat kan Nederland toch mooi zijn! De veenbeek de Reest slingert hier door een eeuwenoud cultuurlandschap. In het ongeschonden beekdal vinden we hooilanden en oude boerderijen, maar ook heuvelachtige bossen en heidevelden op oude rivierduinen. De kans is groot dat we hier ooievaars zullen spotten. De natuurreservaten Takkenhoogte en Meeuwenveen zijn nog niet zo lang geleden onderling verbonden. Nu is het een uitgestrekt heide- en veengebied met fraaie eikenbosjes. Op de heide lopen Schotse Hooglanders. Het Meeuwenveen is een pingoruïne. Kenmerkend voor een pingoruïne is het voorkomen van een aarden wal rond het ven. Het ven heet zo omdat hier vroeger een grote kokmeeuwenkolonie zat. Die is allang verdwenen. Op het laatste deel van de tocht wandelen we door het natuurgebied Haardennen, ook wel Heuveltjesbos genoemd. Oude stuifheuvels zijn hier begroeid met grove den en loofbos.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fenomenaal uitzicht

Arlette Boog, 23-05-2017

Vorig wandelseizoen stond deze tocht in de persoonlijke top 10 van Rob Wolfs. Begrijpelijk en dus staat deze wandeling nu in mijn eigen persoonlijke top 10. Wat een feest! Schitterend dat Reestdal. Omdat het voor mij wel even een stukje rijden is en ik de dag erop ook Dalfsen wilde lopen, had ik mijzelf getrakteerd op een mooie overnachting. Een aanrader hiervoor is het Atelier Appartement van Piet Eggen in Balkbrug want de tocht loopt langs de voordeur. En na afloop kan je je vergapen aan het Reestdal want het authentieke gastenverblijf kijkt erop uit. Wat een schitterende tocht was het met veel afwisselend natuurschoon. En zoals ik van Rob gewend ben, was de routebeschrijving, de aanduiding op de app en de GPS track perfect. AANRADER!

Reactie op Roelf van Veen

Rob Wolfs, 17-03-2015

Roelf, bedankt voor de informatie. Ik ga het in de tekst verwerken.

Honden

Roelf van Veen, 17-03-2015

Prachtige wandeling, een aanrader. Het is alleen niet toegestaan om met honden over het stukje heide tussen punt 2 en 3 te wandelen.... Maar dat ik volgens mij gemakkelijk te omzeilen via een ander weggetje

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info