Trage Tocht Oud Avereest

Reestdal, Takkenhoogte en Meeuwenveen

Trage Tocht Oud Avereest
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Oud Avereest

 • Startadres:

  bezoekerscentrum De Wheem
  Oud Avereest 22
  7707 PN Oud Avereest

 • Coördinaten:

  52°37’10” N   6°22’15” E

We maken een landschappelijk zeer gevarieerde wandeling op de grens van Overijssel en Drenthe. Wat kan Nederland toch mooi zijn! De veenbeek de Reest slingert hier door een eeuwenoud cultuurlandschap. In het ongeschonden beekdal vinden we hooilanden en oude boerderijen, maar ook heuvelachtige bossen en heidevelden op oude rivierduinen. De kans is groot dat we hier ooievaars zullen spotten. De natuurreservaten Takkenhoogte en Meeuwenveen zijn nog niet zo lang geleden onderling verbonden. Nu is het een uitgestrekt heide- en veengebied met fraaie eikenbosjes. Op de heide lopen Schotse Hooglanders. Het Meeuwenveen is een pingoruïne. Kenmerkend voor een pingoruïne is het voorkomen van een aarden wal rond het ven. Het ven heet zo omdat hier vroeger een grote kokmeeuwenkolonie zat. Die is allang verdwenen. Op het laatste deel van de tocht wandelen we door het natuurgebied Haardennen, ook wel Heuveltjesbos genoemd. Oude stuifheuvels zijn hier begroeid met grove den en loofbos.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling

Roelie Bloemert, 09-06-2020

Goedenavond, Wij hebben op tweede pinksterdag de trage tocht in Avereest gelopen. Een hele mooie en heel goed aangegeven route. Bedankt. Met vriendelijke groet, Bert en Roelie

Reactie op Silvio

Stefan Horn, 27-04-2020

In het GPX-bestand van deze wandeling staan twee tracks: de hoofdroute en de aanlooproute vanaf de bus. Waarschijnlijk heb je enkel de track van de aanlooproute binnengehaald.

Reactie op Silvio

Rob Wolfs, 27-04-2020

Beste Silvio, het downloaden van de gp levert op mijn pc geen probleem op. Wil je contact zoeken met info@wandelzoekpagina.nl. Wellicht kan de beheerder het probleem verhelpen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info