Trage Tocht Overasseltse Vennen

Heiveld, Wijchense Ven en Meeuwenven

Trage Tocht Overasseltse Vennen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Overasselt

 • Startadres:

  restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick
  St. Walrickweg 5
  6611 KG Overrasselt

 • Coördinaten:

  51°46’55” N   5°47’48” E

We wandelen onder de rook van Nijmegen door het prachtige natuurgebied Overasseltse Vennen met glooiende bossen, rivierduinen, heidevelden en natuurlijk de vele verstilde vennetjes. Maar we zoeken ook en misschien wel vooral het aangrenzende halfopen cultuurlandschap op. Over halfverharde wegen door het licht glooiende landschap langs boerderijtjes. Aan het begin van de wandeling passeren we de bekende ruïne van de middeleeuwse St. Walrickkapel met de lapjes in de koortsboom. De route slingert om het Wijchense Ven, een voormalige rivierarm van de Maas. De eeuwenoude boerderij Eikenhorst is een mooi rustpunt met horeca. Het totale gebied van de Overasseltse en Hatertse vennen bestaat uit 28 vennen. Met een beetje geluk komen we de schaapskudde tegen. Op een mooie zondag kan het bij de vennen flink druk zijn, maar in de aangrenzende gebieden is het veel rustiger.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Omweg rond het ven Uiversnest

Lonesome Sparrow, 29-06-2019

Deze omweg vervangt een stukje Trage Tocht van 100 m door een stuk van 850 m. In blok 5 op de kruising bij kp 81 rechtsaf. Loop rond het ven links van je; eerst hoog boven het ven langs de ene kant, dan ter hoogte van het ven langs de andere kant. Het pad buigt op zeker moment van het ven weg. Rechtdoor tot op een grote kruising, daar rechtsaf, langs de picknicktafel naar het fietspad lopen en daar rechtsaf. Vervolg met 'Je neemt nu het eerste pad naar links bij kp 87.' in blok 5 van de Trage Tocht.

Omweg door recreatieterrein Berendonck

Lonesome Sparrow, 29-06-2019

Deze omweg vervangt een stuk Trage Tocht van 1,0 km door een stuk van 3,4 km, waarvan de eerste 1,9 km, tot en met de brug over het meer, de oude versie van de Trage Tocht volgt. In blok 4 op de driesprong bij P-24335/001 en kp 73 linksaf. Bij P-24334/001 rechtdoor. Bij huisnr. 55 rechtsaf fiets- en wandelpad door recreatieterrein Berendonck op. Aan het eind van dit betonpad rechtdoor. Even verder oprit naar parkeerterrein van BurgGolf Wijchen negeren. Weer even verder wel asfaltpad naar rechts opgaan. Even verder bij kp 74 rechtsaf, een betonpad dat een eind verder langs het meer De Berendonck komt te lopen. Linksaf de brug over. Na de brug buigt het betonpad naar links, langs het water. Op driesprong rechtsaf. Op rotonde rechtsaf, langs in- en uitgang van Thermen Berendonck, en dan het fietspad op. Let op: daar waar het hek rechts van je van het fietspad afbuigt omhoog stappen en paadje langs dat hek op. Paadje buigt van het hek af en er weer naar terug. Volg het hek tot bijna aan het eind en ga daar linksaf. Je komt uit op een betonpad. Volg dit naar rechts. In de bocht naar rechts, ruim voor bord 'gedragsregels' (toegang tot een naaktstrand), linksaf het bos in. Rechts aanhouden richting water en bij het water linksaf. Even verder kun je ofwel met het pad meebuigen naar links het bos in ofwel langs het water blijven lopen; na een padloos stukje is er weer een pad langs het water. In beide gevallen kom je uit op een betonpad. Rechtsaf en meteen linksaf het bos in. Je komt uit bij een sloot. Linksaf. Je komt uit op een asfaltweggetje voor de snelweg. Vervolg met blok 5 van de Trage Tocht.

TT Overasseltse Vennen

Rob Wolfs, 05-11-2018

Deze route is gecontroleerd en aangepast. Het deel over recreatieterrein Berendonck is er uitgehaald. Beschrijving en kaarten zijn nu bijgewerkt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick

St. Walrickweg 5

6611 KG Overrasselt

Theehuis Eikenhorst

Staddijk 1

6603 LM Wijchen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info