Trage Tocht Overasseltse Vennen

Heiveld, Wijchense Ven en Meeuwenven

Trage Tocht Overasseltse Vennen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Overasselt

 • Startadres:

  restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick
  St. Walrickweg 5
  6611 KG Overrasselt

 • Coördinaten:

  51°46’55” N   5°47’48” E

We wandelen onder de rook van Nijmegen door het prachtige natuurgebied Overasseltse Vennen met glooiende bossen, rivierduinen, heidevelden en natuurlijk de vele verstilde vennetjes. Maar we zoeken ook en misschien wel vooral het aangrenzende halfopen cultuurlandschap op. Over halfverharde wegen door het licht glooiende landschap langs boerderijtjes. Aan het begin van de wandeling passeren we de bekende ruïne van de middeleeuwse St. Walrickkapel met de lapjes in de koortsboom. De route slingert om het Wijchense Ven, een voormalige rivierarm van de Maas. De eeuwenoude boerderij Eikenhorst is een mooi rustpunt met horeca. Het totale gebied van de Overasseltse en Hatertse vennen bestaat uit 28 vennen. Met een beetje geluk komen we de schaapskudde tegen. Op een mooie zondag kan het bij de vennen flink druk zijn, maar in de aangrenzende gebieden is het veel rustiger.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Overasseltse Vennen

Rob Wolfs, 05-11-2018

Deze route is gecontroleerd en aangepast. Het deel over recreatieterrein Berendonck is er uitgehaald. Beschrijving en kaarten zijn nu bijgewerkt.

Reactie op L L Vooijs

Rob Wolfs, 27-09-2018

Bedankt voor de reactie. De laatste wijziging was van februari 2017. In april werd dit probleem ook gemeld, zie hieronder. Ik sluit de route voorlopig van internet af totdat ik een oplossing gevonden heb en de hele route weer gecontroleerd heb.

Trage tocht Overasseltse vennen

L L Vooijs, 27-09-2018

Prachtige tocht , Jammer genoeg klopte er niets meer van na punt 5 in de routebeschrijving als je over het bruggetje bent. Er wordt daar een enorm Welness centum gebouwd aan het water. De enige mogelijkheid is langs de snelweg te wandelen tot ongeveer punt 6 in de routebeschrijving. dat is niet leuk. af en toe klopte er meer niet , maar we hadden een 1:2500 kaart bij ons dus dat was geen probleem. Ik vermoed dat de wandeling lange tijd niet herzien is. Na punt 6 was de wandeling weer prachtig. een aanrader.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick

St. Walrickweg 5

6611 KG Overrasselt

Theehuis Eikenhorst

Staddijk 1

6603 LM Wijchen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info