Trage Tocht Paleispark Het Loo

Achterpark en Paleispark

Trage Tocht Paleispark Het Loo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  Paleis Het Loo
  Amersfoortseweg
  7313 AA Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°13’36” N   5°56’9” E

We maken een mooie wandeling door het park van Paleis Het Loo. Het eerste deel van de wandeling gaat door het Achterpark, het meer 'natuurlijke' gedeelte met een behoorlijk geaccidenteerd terrein. Hier zien we uitgestrekte velden met heide, bosbessen en vossenbessen. We wandelen langs de twee oude aarden forten Java en Frederik Hendrik. Hoogtepunt van deze wandeling zijn de fraaie sprengen die door Stadhouder Willem III in gebruik werden genomen om de vijvers en fonteinen bij het Paleis aan te leggen. Op het tweede deel van de route komen we in het Paleispark met vijvers, open plekken, boompartijen en houten paviljoens, boshutten en een dierenbegraafplaats. Tot slot lopen we langs het Paleis en de stallen weer terug naar de parkeerplaats. Wie wil kan deze wandeling mooi combineren met een bezoek aan het Paleis met museum en tuinen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 01-11-2020

We vonden de wandeling erg afwisselend door de afwisseling in wandelgebied en de mooie bezienswaardigheden, ondanks dat we al meerdere keren in het paleispark hebben gewandeld. Prima routebeschrijving. Op naar de volgende wandeling van Rob Wolfs.

Sprengen

Marijke Claus, 15-06-2020

Nergens mis gelopen dankzij de goede routebeschrijving en dat met zoveel paadjes! De sprengen sprongen er qua afwisseling echt uit. De hoeveelheid bos was voor mij iets te veel, maar ja smaken verschillen.

Mooi

Irene, 25-11-2018

Mooie afwisselende wandeling. Vooral de sprengen zijn leuk om te zien. Je ziet het water omhoog borrelen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Prins Hendrik Garage

Amersfoortseweg

7313 AA Apeldoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info