Trage Tocht Papenvoort 2

Meindersveen en Drouwenerveld

Trage Tocht Papenvoort 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Papenvoort

 • Startadres:

  bushalte Stroetendijk, Borger
  Rolderstraat
  Borger

 • Coördinaten:

  52°56’17” N   6°44’11” E

We maken een mooie boswandeling op de Drentse Hondsrug in de bossen tussen Grolloo en Borger. Het eerste deel van de tocht gaat door het Meindersveen. Dit landgoed was oorspronkelijk eigendom van de heer Duintjer, een industrieel uit Veendam, die het landgoed aan het begin van de vorige eeuw heeft gekocht. Sinds 2008 is het in handen van Staatsbosbeheer. Het is een erg rustig gebied. We lopen tussen heideveldjes met vennen door en komen langs een uitgestrekt heideveld. Bij Papenvoort schampt de route aan het boerenland over een weggetje met imposante beuken. We duiken de boswachterij Gieten-Borger in en komen bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer met het befaamde Boomkroonpad. De boswachterij is rond 1922 aangelegd in het kader van de werkverschaffing. Over een fraai keienpad lopen we in de richting van een heideveldje met grafheuvels. Volgt een flink stuk door het bos met z’n rechthoekige kavels en we komen bij het schitterende ven Lunsveen, waar we met een grote bocht omheen lopen. Langs een bijzonder heidereservaat voert de wandeling ons weer terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Eetcafe heeft andere naam

Katja de Graaff, 23-04-2019

Wij hebben deze tocht met veel plezier gelopen vanaf de SBB camping Borger, we konden vanuit de achteringang gemakkelijk aansluiten op de gps route. We begonnen met koffie en thee bij het Boomkroonpad, dus in Halfweg hebben we de horeca overgeslagen. Het eetcafe in Halfweg heeft wel een andere naam gekregen, de Paap (luncheneetcafedepaap.nl is echter nog in de maak).

TT Papenvoort 2

Rob Wolfs, 14-05-2018

De route is in het veld gecontroleerd en voor een klein deel aangepast in verband met een afgesloten terrein. Tekst en kaarten zijn weer actueel. Met dank aan Femke Nijveldt.

Reactie op Wim Brouwer

Rob Wolfs, 28-04-2018

Beste Wim, goed om te horen dat het een mooie route was. Bedankt voor de controle en aanvullingen/correcties.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bistro aan het Bos

Papenvoort 15

9447 TT Papenvoort

Paviljoen de Woudstee

Steenhopenweg 4

9533 PN Drouwen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info