Trage Tocht Papenvoort 2

Meindersveen en Drouwenerveld

Trage Tocht Papenvoort 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Papenvoort

 • Startadres:

  bushalte Stroetendijk, Borger
  Rolderstraat
  Borger

 • Coördinaten:

  52°56’17” N   6°44’11” E

We maken een mooie boswandeling op de Drentse Hondsrug in de bossen tussen Grolloo en Borger. Het eerste deel van de tocht gaat door het Meindersveen. Dit landgoed was oorspronkelijk eigendom van de heer Duintjer, een industrieel uit Veendam, die het landgoed aan het begin van de vorige eeuw heeft gekocht. Sinds 2008 is het in handen van Staatsbosbeheer. Het is een erg rustig gebied. We lopen tussen heideveldjes met vennen door en komen langs een uitgestrekt heideveld. Bij Papenvoort schampt de route aan het boerenland over een weggetje met imposante beuken. We duiken de boswachterij Gieten-Borger in en komen bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer met het befaamde Boomkroonpad. De boswachterij is rond 1922 aangelegd in het kader van de werkverschaffing. Over een fraai keienpad lopen we in de richting van een heideveldje met grafheuvels. Volgt een flink stuk door het bos met z?n rechthoekige kavels en we komen bij het schitterende ven Lunsveen, waar we met een grote bocht omheen lopen. Langs een bijzonder heidereservaat voert de wandeling ons weer terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Peter

Rob Wolfs, 25-06-2020

Beste Peter, bedankt voor je reactie. Als maker van deze en vele andere trage tochten wil ik je toch tegenspreken. Volgens mij ligt de kracht juist in de afwisseling van smalle kronkelpaadjes en brede(re) rechte zandwegen in combinatie met de afwisseling van het landschap. Dat is althans de belangrijkste leidraad bij het maken van onze routes. Maar ieder z'n meug...

Niet onverdeeld positief...

Peter Polling, 24-06-2020

Wij zijn gestart bij het Boomkroonpad. Het eerste deel over de hei en smalle paadjes, rondom vennen, vonden we echt prachtig. Maar dan komt er een stuk over een brede (6-8 meter) rechte zandweg. Wij vonden het saai. Dat is jammer, want juist de smalle, stille kronkelpaden vinden we de kracht van de trage tochten.

Reactie op Irma

Rob Wolfs, 17-06-2020

Bedankt Irma. Ik ga de horeca schrappen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Paviljoen de Woudstee

Steenhopenweg 4

9533 PN Drouwen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info