Trage Tocht Papenvoort

Boswachterij Gieten-Borger en Andersche Diep

Trage Tocht Papenvoort
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Gasselte

 • Startadres:

  parkeerplaats Staatsbosbeheer, Gasselte
  Houtvester Jansenweg
  Gasselte

 • Coördinaten:

  52°59’22” N   6°43’31” E

We maken een mooie wandeling door de boswachterij Gieten-Borger en langs het beekdal van de Andersche Diep. De boswachterij, die rond 1922 werd aangelegd voor de houtwinning, is met 2900 ha een van de grootste bosgebieden in Drenthe. Het bestaat uit dichte bossen met loof- en naaldbomen. We komen langs een gletsjerkuil, een begroeide krater die in de ijstijd is ontstaan. We wandelen over een fraaie keienweg en volgen een flink stuk de rand van bos en boerenland. De route vervolgt over een fraaie beukenlaan richting Papenvoort. Na een kort stukje langs de weg steken we het Andersche Diep over, een zijtak van de Drentsche Aa. We lopen het tweede deel van deze wandeling grotendeels langs en dwars over dit prachtige stroomdal met mooie graslanden en houtwallen. Op het laatste deel van de route volgen we de rand van een langgerekt heideveld en passeren een vennetje. Via een imposante beukenlaan en de gletsjerkuil keren we terug naar de parkeerplaats'.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stille en wonderschone wandeling

Frank van der Meer, 14-05-2020

Heerlijke rondwandeling die stille bossen combineert met bloemrijke beekdalen, statige beukenlanen afwisselt met kruip-door-sluip-door-paadjes. Vandaag zie ik stoere charolais-runderen die me nieuwsgierig observeren, een schichtig wegschietend hert en een moedig kevertje dat mijn pad kruist. Overigens: het café is helaas door brand verwoest in februari 2020. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttpapenvoort

Nieuw startpunt

Rob Wolfs, 03-07-2018

De route is nagelopen, gecontroleerd en aangepast op een nieuw startpunt. Tekst en kaarten zijn nu weer actueel.

Startpunt

Janny Brandenbarg, 14-05-2017

De startplaats bij punt 1, het huisje van staatsbosbeheer, is nog steeds afgesloten. Wij kwamen eerst langs routepunt 2, dus leverde het voor ons geen probleem op. Het was een mooie wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Bistro aan het Bos

Papenvoort 15

9447 TT Papenvoort

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info