Trage Tocht Planken Wambuis

Oud Reemst en Nieuw Reemst, Mossel en Westerbergen

Trage Tocht Planken Wambuis
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  restaurant Planken Wambuis
  Verlengde Arnhemseweg 146
  6718 SM Ede

 • Coördinaten:

  52°1’50” N   5°47’10” E

Het is een pareltje, deze wandeling op de Veluwe met 100% zandpadgarantie. Afwisselend naald- en loofbos, heidevelden, grasvlaktes en majestueuze beukenlanen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze tocht tussen Planken Wambuis, Oud Reemst en de Mossel. Met wat geluk maken we grote kans onderweg zwijnen of edelherten tegen te komen, maar ook schapen, paarden, wilde pony's en Spaanse runderen. We lopen vanaf de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg al snel over de lange rechte Oud Reemsterlaan. De beukenlanen hoorden vroeger bij het landgoed van kasteel Rosendael. Aan het eind van die laan een mooi uitzichtpunt over de uitgestrekte grasweide waar we wild kunnen spotten. We vervolgen onze route over de Oud Reemsterhei en de Nieuw Reemsterlaan. Na het huis Nieuw Reemst is er opnieuw een bijzonder uitzichtpunt over de heuvelachtige heidevelden. Over brede zandpaden door naaldbos, langs de glooiende heideheuvels van Kruiponder en knoestige eikenbomen komen we bij de enclave Mossel. Een idyllische plek midden in de natuur, met theeschenkerij. Ook ons keerpunt voor de weg terug in zuidelijke richting. Bijzonder zijn de bospaden tussen de Westerbergen, hoge stuifheuvels. Op het laatste stuk van de wandeling mogen we nog één keer van een dubbele beukenlaan genieten. Wie wil kan zich aan de overkant van de weg bij restaurant Planken Wambuis nog culinair vermaken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke tocht!

Ivonne Calis, 06-02-2020

Op een mooie winterse dag wandelde ik deze route. Wat een fijne wandeling, zelfs in de winter als de blaadjes van de bomen zijn en de heide niet bloeit. Die 100 % zandpaden garantie is ook geweldig. Het grote wild liet zich jammer genoeg niet zien, wel een zwarte specht gespot. Voor een indruk van mijn ervaring: https://www.myfootprints.nl/wandelen-in-gelderland/planken-wambuis-wandelroute-op-de-veluwe/

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 08-10-2019

Vandaag echt een herfstdag, beetje druilerig en modderige paden. Een herfstbeleving in dit gebied is super. Wij zagen duizenden paddenstoelen en nog nooit zoveel Vliegenzwammen gezien. Ook de zeldzame Pruikenzwam weer aangetroffen. Op de achtergrond hoorden we steeds de herten burlen en de sijzen en groene spechten waren druk aan het foerageren. Een top wandeling in dit heerlijke natuurgebied. Wel stukken met een fietspad naast je, maar op doordeweekse dagen heb je daar geen enkele hinder van.. Pak je schoenen en ga ook eens van de herfst genieten, de route downloaden en gaan.

Prachtig!

Yvonne Stoelinga, 16-05-2019

Vandaag deze tocht traag gelopen. Wat een aanrader! Heel goed beschreven, kan niet missen. Mooie natuur met veel variatie. Heerlijk zitten bij de theeschenkerij. We hadden erg lekker wandelweer en toch was het fijn rustig onderweg. De mensen die we tegen kwamen waren allemaal erg vriendelijk. Kortom: voor herhaling vatbaar en reuze bedankt!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Boerderij-theeschenkerij Mossel

Mosselseweg 2

6731 SK Otterlo

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info