Trage Tocht Planken Wambuis

Oud Reemst en Nieuw Reemst, Mossel en Westerbergen

Trage Tocht Planken Wambuis
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  restaurant Planken Wambuis
  Verlengde Arnhemseweg 146
  6718 SM Ede

 • Coördinaten:

  52°1’50” N   5°47’10” E

Het is een pareltje, deze wandeling op de Veluwe met 100% zandpadgarantie. Afwisselend naald- en loofbos, heidevelden, grasvlaktes en majestueuze beukenlanen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze tocht tussen Planken Wambuis, Oud Reemst en de Mossel. Met wat geluk maken we grote kans onderweg zwijnen of edelherten tegen te komen, maar ook schapen, paarden, wilde pony's en Spaanse runderen. We lopen vanaf de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg al snel over de lange rechte Oud Reemsterlaan. De beukenlanen hoorden vroeger bij het landgoed van kasteel Rosendael. Aan het eind van die laan een mooi uitzichtpunt over de uitgestrekte grasweide waar we wild kunnen spotten. We vervolgen onze route over de Oud Reemsterhei en de Nieuw Reemsterlaan. Na het huis Nieuw Reemst is er opnieuw een bijzonder uitzichtpunt over de heuvelachtige heidevelden. Over brede zandpaden door naaldbos, langs de glooiende heideheuvels van Kruiponder en knoestige eikenbomen komen we bij de enclave Mossel. Een idyllische plek midden in de natuur, met theeschenkerij. Ook ons keerpunt voor de weg terug in zuidelijke richting. Bijzonder zijn de bospaden tussen de Westerbergen, hoge stuifheuvels. Op het laatste stuk van de wandeling mogen we nog één keer van een dubbele beukenlaan genieten. Wie wil kan zich aan de overkant van de weg bij restaurant Planken Wambuis nog culinair vermaken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Herfstwandeling

Wilco Meinen, 31-10-2020

Vandaag met 2 vrienden deze prachtige wandeling gelopen.Vooral genoten van de mooie herfstkleuren en mooie uitzichten over de hei. 100 % onverhard wat ons ook aanspreekt en bonus was het heerlijke weer kortom wederom een geslaagde trage tocht!

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 19-06-2020

Een mooie route over vaak bredere paden. De verrassing zit vaak in de kleine stukjes met eenmanspaadjes. Zo ook dit keer op een kort stukje reeën en wilde zwijnen. De terreinbeheerder heeft in dit gebied behoorlijk wat bos gekapt om 'nieuwe' natuur te maken. Om die reden is de beschrijving bij 4 niet helemaal kloppend. Je gaat bij P 25338 rechtsaf maar niet direct een bosrand in. Pas na 100-150 loop je langs de bosrand. Kies je hier het pad vene verder langs de bosrand dan kom je uiteindelijk ook weer op de route.

Genoten!

Roland MD, 05-05-2020

Ik heb vandaag genoten van deze wandeling. Heel afwisselend; je loopt over heidevelden, door mooie (dubbele) beukenlanen, over kleine slingerende bospaadjes en over trage mulle zandpaden. En zoals hieronder al beschreven: voldoende mooie plekjes om even uit te rusten of te genieten van de omgeving. TIP: de parking bij Planken Wambuis (startpunt) is momenteel ivm corona gesloten, ik ben gestart vanaf het alternatieve startpunt (zie beschrijving). Deze parkeerplaats is open.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede

Boerderij-theeschenkerij Mossel

Mosselseweg 2

6731 SK Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info