Trage Tocht Planken Wambuis

Oud Reemst en Nieuw Reemst, Mossel en Westerbergen

Trage Tocht Planken Wambuis
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  restaurant Planken Wambuis
  Verlengde Arnhemseweg 146
  6718 SM Ede

 • Coördinaten:

  52°1’50” N   5°47’10” E

Het is een pareltje, deze wandeling op de Veluwe met 100% zandpadgarantie. Afwisselend naald- en loofbos, heidevelden, grasvlaktes en majestueuze beukenlanen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze tocht tussen Planken Wambuis, Oud Reemst en de Mossel. Met wat geluk maken we grote kans onderweg zwijnen of edelherten tegen te komen, maar ook schapen, paarden, wilde pony's en Spaanse runderen. We lopen vanaf de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg al snel over de lange rechte Oud Reemsterlaan. De beukenlanen hoorden vroeger bij het landgoed van kasteel Rosendael. Aan het eind van die laan een mooi uitzichtpunt over de uitgestrekte grasweide waar we wild kunnen spotten. We vervolgen onze route over de Oud Reemsterhei en de Nieuw Reemsterlaan. Na het huis Nieuw Reemst is er opnieuw een bijzonder uitzichtpunt over de heuvelachtige heidevelden. Over brede zandpaden door naaldbos, langs de glooiende heideheuvels van Kruiponder en knoestige eikenbomen komen we bij de enclave Mossel. Een idyllische plek midden in de natuur, met theeschenkerij. Ook ons keerpunt voor de weg terug in zuidelijke richting. Bijzonder zijn de bospaden tussen de Westerbergen, hoge stuifheuvels. Op het laatste stuk van de wandeling mogen we nog één keer van een dubbele beukenlaan genieten. Wie wil kan zich aan de overkant van de weg bij restaurant Planken Wambuis nog culinair vermaken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bosrand

Ad van Son, 12-02-2019

Gisteren deze prachtige wandeling gelopen. Waar bij 4 staat ' Je loopt over en langs de heide. Je komt uit bij dezelfde splitsing met P-25338/001 en nu ga je rechtsaf, een pad in de bosrand. Verderop even langs de heide rand en dan weer het bos in.' Daar is de bosrand door het aanleggen van een verbindingszone tussen heidevelden wat opgeschoven. Je gaat nu 50 meter voor de bosrand rechtsaf (is bij P....)

Reactie op Gerrit-Jan

Rob Wolfs, 07-10-2018

Dank voor de mooie woorden! En ik ga de eik verbeukificeren....

Meerstammige eik

Gerrit-Jan en Miriam, 06-10-2018

Vandaag6-10-2018 in gezellig gezelschap deze wandeling gelopen. Een hele mooie uit de serie TT. Daar waar je in punt twee schrijft meerstammige eik hmmmmm, er zitten beukenlaadjes aan (heul veul) er zitten beukenootjes aan (nog veel meer) dus is het een..... Verder heerlijke wandeling waar we in punt 4 door eigen onoplettendheid even fout gingen. Gelukkig Viewranger met GPS bracht ons snel weer op het juiste pad. Voor de lunchliefhebbers bij Planken Wambuis: reserveer een tafel. Het is de moeite waard en je krijgt zeker met dit heerlijke weer anders geen plekje. Deze zetten we bij de toppers van de TT. *****

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderij-theeschenkerij Mossel

Mosselseweg 2

6731 SK Otterlo

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info