Trage Tocht Plasmolen 2

Zevendal, Mookerhei en St Jansberg

Trage Tocht Plasmolen 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Plasmolen

 • Startadres:

  pannenkoekenrestaurant Den Tol
  Rijksweg 201
  6586 AA Plasmolen

 • Coördinaten:

  51°44’18” N   5°55’17” E

We gaan stevig klimmen en dalen op deze prachtige wandeling in het Rijk van Nijmegen. Het is een échte kuitenbijter. We lopen al snel langs het fraaie Zevendal. Het dal bestaat voornamelijk uit graslanden met veel verschillende soorten planten. Na een steile afdaling komen we op de Mookerheide. Een klassieke plek en toch altijd weer mooi. De heide wordt begraasd door schapen en runderen om vergrassing met pijpenstrootje terug te dringen. We volgen de rand van de heide met uitzicht over de laagvlakte. Verderop steken we nog een keer het Zevendal over en via een beklimming van de 80 meter hoge Kiekberg komen we opnieuw aan de rand van het open veld met uitzichten naar Groesbeek en het Duitse Emmerich. Na de St Maartenshoeve wandelen we over de 66 meter hoge St Maartensberg en dan duiken we weer de bossen van de St Jansberg in. Het zijn oude loof- en naaldbossen met fraaie bronbeekjes. De St Jansberg is met zijn 55 meter de minst hoge op deze route.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wil

Rob Wolfs, 14-06-2020

Bedankt voor de tip! Ga ik na mijn vakantie in de beschrijving aanpassen.

Blokkering

Wil Kuijpers, 14-06-2020

Rob, vandaag deze route gelopen. Waarom pas je de route niet aan aan de situatie. Gewoon bij het punt waar je na 300 m linksaf moet gaan gewoon doen, en wat slingeren tussen de omgevallen bomen door. Is prima te doen. Maar in de beschrijving dat dan meenemen.

TT Plasmolen2

Rob Wolfs, 05-09-2019

In het bos op de Kiekberg tussen punt 4 en punt 5 zijn enkele paden (tijdelijk?)geblokkeerd. Na punt 4 de Apostelweg blijven volgen en aan het eind rechtsaf op de Zevendalsebaan. Dan zit je weer op de route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café de Malle Jan

Muldershofweg 3

6586 AG Plasmolen

Pannenkoekenrestaurant Den Tol

Rijksweg 201

6586 AA Plasmolen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info