Trage Tocht Plasmolen 2

Zevendal, Mookerhei en St Jansberg

Trage Tocht Plasmolen 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Plasmolen

 • Startadres:

  pannenkoekenrestaurant Den Tol
  Rijksweg 201
  6586 AA Plasmolen

 • Coördinaten:

  51°44’18” N   5°55’17” E

We gaan stevig klimmen en dalen op deze prachtige wandeling in het Rijk van Nijmegen. Het is een échte kuitenbijter. We lopen al snel langs het fraaie Zevendal. Het dal bestaat voornamelijk uit graslanden met veel verschillende soorten planten. Na een steile afdaling komen we op de Mookerheide. Een klassieke plek en toch altijd weer mooi. De heide wordt begraasd door schapen en runderen om vergrassing met pijpenstrootje terug te dringen. We volgen de rand van de heide met uitzicht over de laagvlakte. Verderop steken we nog een keer het Zevendal over en via een beklimming van de 80 meter hoge Kiekberg komen we opnieuw aan de rand van het open veld met uitzichten naar Groesbeek en het Duitse Emmerich. Na de St Maartenshoeve wandelen we over de 66 meter hoge St Maartensberg en dan duiken we weer de bossen van de St Jansberg in. Het zijn oude loof- en naaldbossen met fraaie bronbeekjes. De St Jansberg is met zijn 55 meter de minst hoge op deze route.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Plasmolen

Rob Wolfs, 09-09-2020

Naar aanleiding van onderstaande reacties heb ik in de tekst toegevoegd dat je op dat punt in blokje 4 tussen omgevallen bomen door moet slingeren.

Prachtige route

Jos Vink, 08-09-2020

Een heel mooie route. Prima te doen maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen enkele paden lastig kunnen vinden. Gelukkig had ik de route ingeladen in Topo GPS op mijn telefoon. Dan is het heel gemakkelijk om de route te volgen langs minder gebruikte en hier en daar versperde paden. Omgevallen bomen blijven gewoon liggen, lekker spannende route daardoor.

Vakantiegevoel in eigen land

Michiel Hanswijk, 13-07-2020

Afgelopen zaterdag met mijn trouwe viervoeter deze route gelopen. De omgeving van Nijmegen blijft mij als Zuid-Hollander keer op keer verrassen, wat is het landschap hier prachtig. Op het eerste stuk is het op een mooie zaterdag even oppassen voor de wielrenners, maar daarna is het een geweldige route. Ook het stukje over het Pieterpad was een aangename verrassing. Enkele paden zijn zoals hieronder beschreven inderdaad geblokkeerd, maar het is vrij makkelijk om je weg daar om heen te vinden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Grand café de Malle Jan

Muldershofweg 3

6586 AG Plasmolen

Pannenkoekenrestaurant Den Tol

Rijksweg 201

6586 AA Plasmolen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info