Trage Tocht Posbank

Veluwezoom en Herikhuizerveld

Trage Tocht Posbank
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

We maken een prachtige wandeling in Nationaal Park Veluwezoom op en om het Herikhuizerveld, bij de meeste mensen beter bekend als de Posbank. Misschien wel een van de mooiste natuurgebieden in Gelderland? En dat komt natuurlijk vooral door het sterk heuvelachtige karakter van de heidevelden en de omliggende bossen. Met steeds weer verrassende uitzichten en panorama's. Over smalle steile paadjes, over brede zanderige paden, over majestueuze bomenlanen en over diep uitgesleten holle wegen. Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten biedt veel informatie over de omgeving. We komen langs de ruïne Herikhuizen, een oude boerderij, nu observatiepost voor wild. Onderweg zien we een wildgraaf en boswallen. We beklimmen de Kraaijenberg en de Tafelberg. Op de heidevelden lopen IJslandse pony's en soms Veluwse heideschapen. Halverwege komen we langs Paviljoen de Posbank waar het goed pauzeren is. Na een mooie slinger door een oud bosgebied Het Asselt met veel omgevallen bomen en een diepe kuil komen we bij Koepel de Kaap. Nog een laatste keer genieten we van de uitgestrekte heidevelden die hier De Hangmat heten en via de Schietberg lopen we weer terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Supermooie heidewandeling!

Frank van der Meer, 24-08-2017

Op en top heidewandeling van het zuiverste water voert je over het mooiste heidegebied van Nederland en omstreken: het heuvelachtige Herikhuizerveld, beter bekend als de Posbank. In één woord geweldig. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttposbank

TT Posbank trap

Rob Wolfs, 29-04-2017

De tekst onder 3 bij de trap en de nieuwe brug is aangepast.

Mooie wandeling door de Posbank

J Jansen, 02-04-2017

Erg mooie en afwisselende wandeling. De omschrijving was perfect maar wat Janet noemt kan ik bevestigen. De trap is inderdaad verplaatst. Wij moesten een klein lusje van de route afsnijden omdat hier een kudde Schotse Hooglanders stond te grazen (en je moet nooit een kudde doorkruisen! ). Daarnaast ook nog wilde paarden en hagedissen gezien. Wij hebben de wandeling in April gelopen, op een zonnige dag toen was het op sommige padden wel in een treintje lopen. Maar daar ontkom je niet aan op de Posbank. In Mei als de heide in bloei staat is deze wandeling hoogst waarschijnlijk nog mooier. Bedankt voor de top wandeling!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Paviljoen De Posbank

Beekhuizenseweg 1

6991 JM Rheden

Restaurant De Ruif

Heuvenseweg 6

6991 JE Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info