Trage Tocht Posbank

Veluwezoom en Herikhuizerveld

Trage Tocht Posbank
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

We maken een prachtige wandeling in Nationaal Park Veluwezoom op en om het Herikhuizerveld, bij de meeste mensen beter bekend als de Posbank. Misschien wel een van de mooiste natuurgebieden in Gelderland? En dat komt natuurlijk vooral door het sterk heuvelachtige karakter van de heidevelden en de omliggende bossen. Met steeds weer verrassende uitzichten en panorama's. Over smalle steile paadjes, over brede zanderige paden, over majestueuze bomenlanen en over diep uitgesleten holle wegen. Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten biedt veel informatie over de omgeving. We komen langs de ruïne Herikhuizen, een oude boerderij, nu observatiepost voor wild. Onderweg zien we een wildgraaf en boswallen. We beklimmen de Kraaijenberg en de Tafelberg. Op de heidevelden lopen IJslandse pony's en soms Veluwse heideschapen. Halverwege komen we langs Paviljoen de Posbank waar het goed pauzeren is. Na een mooie slinger door een oud bosgebied Het Asselt met veel omgevallen bomen en een diepe kuil komen we bij Koepel de Kaap. Nog een laatste keer genieten we van de uitgestrekte heidevelden die hier De Hangmat heten en via de Schietberg lopen we weer terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Boswachter

Rob Wolfs, 07-11-2020

Een bijzondere reactie. Deze route is inmiddels al diverse keren aangepast en loopt voor zover ik weet niet door rustgebieden of over illegale paden. Wij passen onze routes altijd zsm aan, als paden of gebieden worden afgesloten. We houden ons in principe altijd aan de toegangsregels. Wil degene die zich boswachter noemt eerst vertellen wie hij is en vor welke organisatie hij werkt? Het gaat hier om natuurgebied van Natuurmonumenten. Ik neem aan dat Natuurmonumenten de juiste personen weet te vinden als er echt iets aan de hand is. Verdere reacties graag via info@wolfswandelplan.nl of info@tragetochten.nl.

Route is niet 'legaal'

Boswachter, 07-11-2020

Voor alle wandelaars van deze prachtige route. Deze route loopt dwars door een rust gebied heen waar wandelaars niet thuis horen. Tevens over een stuk waar oude routes niet langer bewandeld mogen worden. Het dringende verzoek is dan ook op de knooppunten en gekleurd routes te blijven. Wandelaars die hier wel komen lopen het risico beboet te worden. Ik hoop dat de organisatie wandelzoekpagina dit op pakt. Ik ben bereid mee te helpen aan deze route mooi en legaal te houden / maken. Aldus, de boswachter.

Zo mooi de bloeiende heide

Barend, 17-08-2020

Vandaag deze wandeling gelopen: een pareltje. Zo mooi de bloeiende heide tegen de hellingen. Het prachtige varen bos ook heel bijzonder. Wel een paar keer een stukje verkeerd gelopen, maar dit kwam omdat ik niet goed op de tekst lette. Ga binnenkort nog een keer, zo mooi die paarse heide.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Paviljoen De Posbank

Beekhuizenseweg 1

6991 JM Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info