Trage Tocht Posbank

Veluwezoom en Herikhuizerveld

Trage Tocht Posbank
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

We maken een prachtige wandeling in Nationaal Park Veluwezoom op en om het Herikhuizerveld, bij de meeste mensen beter bekend als de Posbank. Misschien wel een van de mooiste natuurgebieden in Gelderland? En dat komt natuurlijk vooral door het sterk heuvelachtige karakter van de heidevelden en de omliggende bossen. Met steeds weer verrassende uitzichten en panorama's. Over smalle steile paadjes, over brede zanderige paden, over majestueuze bomenlanen en over diep uitgesleten holle wegen. Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten biedt veel informatie over de omgeving. We komen langs de ruïne Herikhuizen, een oude boerderij, nu observatiepost voor wild. Onderweg zien we een wildgraaf en boswallen. We beklimmen de Kraaijenberg en de Tafelberg. Op de heidevelden lopen IJslandse pony's en soms Veluwse heideschapen. Halverwege komen we langs Paviljoen de Posbank waar het goed pauzeren is. Na een mooie slinger door een oud bosgebied Het Asselt met veel omgevallen bomen en een diepe kuil komen we bij Koepel de Kaap. Nog een laatste keer genieten we van de uitgestrekte heidevelden die hier De Hangmat heten en via de Schietberg lopen we weer terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Nieuwe versie TT Posbank

Rob Wolfs, 19-04-2019

Natuurmonumenten heeft de padenstructuur op het Herikhuizerveld op diverse punten aangepast. We hebben de route gecontroleerd en aangepast aan de huidige situatie.

TT Posbank

Rob Wolfs, 15-04-2019

We gaan de route a.s. donderdag aanpassen.

Trage Tocht Posbank correcties nodig

Erie Munsters, 15-04-2019

Ook wij hebben de laatste gpx gedownload en zeer recent (06 april) deze wandeling gelopen. Deze wandeling dient aangepast te worden. Natuurmonumenten is inderdaad in de weer geweest. Het gaat al direct verkeerd als je voor het eerst bij de heide komt (snippendaalseweg), 'het 1e pad rechtsaf omhoog de hei op langs een bordje Veluwezoom', is nu afgesloten, het is duidelijk niet de bedoeling meer dat je hier loopt. Op een 2e punt gaat het ook goed verkeerd nu, als je het grote rondje hebt gemaakt over de heide (na nr 4) kom je op 'een kruising voor een berkenpaadje', even later zou je 'rechtdoor, een smal pad steil omhoog de heuvel op', moeten lopen, hier staat nu een bordje 'veepad, geen toegang'. Gelukkig hadden we de gps bij, zodat we een alternatieve route konden kiezen om uiteindelijk bij 5 de route weer te kunnen op pikken.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Paviljoen De Posbank

Beekhuizenseweg 1

6991 JM Rheden

Restaurant De Ruif

Heuvenseweg 6

6991 JE Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info