Trage Tocht Posterholt

Aerwinkel, Munnichsbos en Annendaals bos

Trage Tocht Posterholt
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Posterholt

 • Startadres:

  bushalte Marktplein, Posterholt
  Marktplein
  Posterholt

 • Coördinaten:

  51°7’18” N   6°2’7” E

We maken een mooie afwisselende en rustige wandeling in Midden-Limburg vanuit Posterholt, een dorp onder de rook van Roermond. De route verlaat vanaf het Marktplein direct de bebouwing en volgt een hobbelig graspad langs de Leigraaf. Deze beek leidt ons naar de natte bossen op het landgoed van kasteel Aerwinkel. Even genieten van het uitzicht op het neogotische kasteeltje met bijgebouwen en landschapstuin en dan vervolgen we onze tocht door de fraaie oude beukenbossen van het Munnichsbos. Ook hier gedeeltelijk weer langs een bosbeek, de Vlootbeek. Over veldwegen en langs bosranden komen we bij het Annendaalsebos vlakbij de Duitse grens. Door en langs het bos bereiken we in een uiterste hoek van Nederland eetcafé 't Berghoes, een prachtige plek om te pauzeren. Op het laatste deel van de route wandelen we tussen de velden met weidse uitzichten om ons heen. We sluipen Posterholt binnen over een verstopt graspad tussen de huizen en genieten op het laatste stukje in de Hoofdstraat wel ergens in een van de vele cafés van een natte versnapering.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Posterholt

Rob Wolfs, 23-01-2019

Deze wandeling is nagelopen en gecontroleerd. Beschrijving en kaarten zijn weer actueel. Met dank aan Pieter en Coby Metz.

Trage Tocht Posterholt

Jos Meijs, 18-07-2017

Als je van bossen en velden houdt, en dat doe ik, dan ben je aan het juiste adres. Mooie tocht vandaag 18-07-2017 gelopen. Mooi weer. Een kleine kanttekening in de bossen had ik soms moeite om de juiste route te lopen. Ik begrijp dat wel. Er zijn minder herkenningspunten. De rest was heel duidelijk!! Chapeau !!

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Boerengolfterras Vurenhof

Vurensteeg 4

6061 EJ Posterholt

Brasserie Timber - landgoed Aerwinkel

Zwembadweg 1

6061 EZ Posterholt

Eetcafé-restaurant 't Berghoes

Haarenderweg 1

6105 AW Maria Hoop

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info